69 stiller til start i Iditarod

Rodney Whaley langs Iditarodsporet i 2008. (Foto: Skeeze)

Fredag 1.desember gikk fristen ut for å melde seg på Iditarod 2018, og på listen finner vi fire nordmenn. 

Nesten 70 deltakere har meldt seg på innen tidsfristen, og den siste var veteranen John Baker fra Kotzebue. Han deltok for øvrig under årets Hakadalseminar sammen med sin kone Katherine Keith. Begge har Hundekjøring gjort videointervju med og disse inngår i en ny serie «I en sofa på Åstjern» som vil bli sluppet som pluss-saker i løpet av uken. Keith var for øvrig nest sist til å melde seg på.

Fire nordmenn påmeldt
Joar Leifseth Ulsom og Magnus Kaltenborn har Hundekjøring tidligere nevnt er klare til start, og i tillegg har Ketil Reitan og Lars Monsen også meldt seg på.

Ulsom og Monsen var begge med i fjor og endte da på en fjerde plass og en 26.plass, og begge er godt kjent for de fleste som følger langdistanse. Ketil Reitan kjørte inn til en 31.plass.

Magnus Kaltenborn er kanskje noe mer ukjent. Han er opprinnelig fra Lillehammer, 27 år, og har kjørt Iditarod en gang før. Det gjorde han i 2011 og endte da på en 33.plass. Han bor nå i Whitehorse som ligger i Yukon territoriet i Canada, som grenser til Alaska.

Reitan kjører for USA mens Kaltenborn kjører for Canada.

Syv har trukket seg
Så langt har to kvinner og fem menn trukket seg fra årets løp. Laura Neeses, Gerry Willomitzer, Michael Suprenant, Alex Buetow, Mary Helwig, Jason Mackey og Dallas Seavey. Sistnevnte skal som kjent kjøre Finnmarksløpet.

 

 

 

Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close