Bergbyløpet 2018 er i gang

Da var starten gått for klassen 650 km i Bergebyløpet 2018. Hør Mikal Lanes fortelle om årets løp og hva som skiller dette fra de andre lange løpene.

 

Mikal Lanes (Foto: Privat)

I anledning starten har Hundekjøring tatt kontakt med Mikal Lanes, sekretær i organisasjonskomiteén til Bergebyløpet, og her forteller han hva som skiller ukens løp fra de andre lange løpene.

I klassen 650 er det 16 ekvipasjer som har forlatt Nyborgmoen med kurs for TVG Bonakas. En etappe på 108 km.  Her tas tidsutjevningen ut før kjørerne fortsetter tilbake til Nyborgmoen gjennom en kortere trasé på 56 km.

Følg 650-løpet på K2.

Starter torsdag morgen
I klassen 350 går starten fra Vadsø på torsdag klokken 09:00, og her er 28 ekvipasjer som skal stille til start. Etter fem sjekkpunkter skal de komme til Nyborg etter å ha fullført 355 km.

Følg 350-løpet på K2.

Starter fredag kveld
Juniorene og klassen 150 starter fra Nyborgmoen på fredag kveld klokken 20:00. I juniorklassen er det åtte spann som skal ut, mens i 150-klassen er det fire spann.

Følg 150-løpet på K2Følg juniorklassen på K2

Egen løpsavis
Bergebyløpet N70 har også kommet ut med en egen avis i anledning årets løp. Her er det portrett av Roger Persson, artikkel om utenlandske filmteam i Finnmark og hundekjøringslinja i Tana for å nevne noe. Den kan du lese gratis her.

Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close