Brakk håndleddet

Katherine Keith (Foto: Ørn Borgen)

Det har vært dramatikk under årets Yukon Quest med håndleddsbrudd og forgiftninger.

I klassen Yukon Quest 1000 har Katherine Keith, som var på Hakadalseminaret i fjor, veltet med spannen sitt og har brukket håndleddet sitt og brutt.  Dette i følge en av handlerne hennes, Tamra Reynolds. I en kommentar på sin FB-side holder Keith likevel mote opp med tanke på å være klar til start i Iditarod.

+sak – «I en sofa på Åstjern» med Katherine Keith

Videre har Ellen King (datter til Jeff) brutt YQ300 etter å ha forvekslet og drukket av det hun trodde var en flaske vann med en flaske brensel til fôrkokeren. Uhellet skjedde etter at brenselet var helt over på en vannflaske fordi hun hadde mista brenselsflasken sin. Hun ble brakt til sykehus, men er nå utskrevet igjen.

– Jeg tror ikke jeg noen gang vil se på en åpen vannflaske på samme måte som før, sier hennes far Jeff King spøkefullt på siden FB-siden til Husky Homestead Tours.

For kort tiden siden kom Ben Good som førstemann over mållinjen i YQ300, og to minutter senere kom Joanna Jagow til andreplass. Richie Beattie tok tredjeplassen.

I YQ1000 er sønnen til Ketil Reitan med, og Vebjørn ligger så langt på en 5.plass ute ved sjekkpunkt Slaven’s Roadhouse Hosp. Like bak seg har han veteranen Hugh Neff, mens Allen More leder løpet foran Paige Drobny og Matt Hall. Laura Neese holder fjerdeplassen. Svenske Torsten Kohnert ligger på en foreløpig 7.plass. De fire første har allerede forlatt sjekkpunktet og er nå på vei mot Trout Creek Hosp.

Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close