Dallas Seavey til Finnmarksløpet

Dallas Seavey (Foto: Dallas Seaveys on Youtube)

Den fire ganger Iditarodvinneren, Dallas Seavey, skal i år kjøre Finnmarksløpets FL-1200 og det med egne hunder.

– Dette har vært på min liste over løp jeg lenge har hatt lyst til å gjøre. Det er viktig for meg å få flere utfordringer som hundekjører og ikke bare kjøre det samme løpet år etter år, sier Dallas Seavey i et videoklipp på Finnmarksløpets facebookside. Han fortsetter med å si at han ønsker å utvikle seg nye utfordringer og at Finnmarksløpet garantert vil gi han det.

Seavey ser også frem til å bli kjent med det skandinaviske miljøet.

– Det er et annerledes landskap med andre type hundekjørere som har mye erfaring. Det er mye jeg kan lære av det, sier Iditarodmesteren som håper å kunne kjøre Finnmarksløpet flere ganger i årene fremover. Nå er det logistikken for 2018 som skal på plass, og med det også erfaring som gjør det lettere å komme tilbake.

– Det er viktig å skape gode erfaringsutveksling og kommunikasjon mellom de ulike hundekjørermiljøene slik at vi kan lære av hverandre og sammen utvikle idrettskulturen. Derfor tror jeg det er bra å gjøre det på ved å reise over å høste erfaringer på egen hånd.

Trond Anton Andersen, Finnmarksløpets presseansvarlig

Meldte seg på for en uke siden
Det var en fin julegave for Finnmarksløpet å få en slik profil til å delta. Den 9.mars starter FL-1200 med en av verdens beste langdistansekjørere på startstreken.

– Han meldte seg på selv faktisk. Vi visste jo at han hadde valgt å ikke starte Iditarod, men vi hadde ikke tatt kontakt på forhånd for å få han hit. Den henvendelsen kom fra han selv, sier en glad presseansvarlig, Trond Anton Andersen, i Finnmarksløpet. Han håper også at dette kan medfører at flere fra den andre siden av havet også får lyst til å komme til Norge for å kjøre.

– Hugh Neff var her i 2013 og hadde med seg to lederhunder. Resten lånte han her av blant annet Kjell Brennodden. Dallas Seavey kommer med egne hunder noen uker før FL-1200 starter, og det til tross for at vi ikke kan skilte med premiesummer som i Alaska, sier Andersen som er glad for at en slik profil er med på startlisten.

– Alle deltakere er like viktig, men det er klart at rent PR-messig så gir dette et løft. Han er jo akkurat nå verdens beste hundekjører etter min mening, sier Andersen.

Thomas Wærner. Foto: Alexander Galak/Femundløpet

Forventer hardkjør
Thomas Wærner, vinner av Finnmarksløpet i 2013 og Rookie of the year i Iditarod med en 17.-plass i 2015, gleder seg til å møte Seavey på startstreken.

– Dette blir kult. Han er jo en de aller beste hundekjørerne i verden og er en innovativ kjører som utvikler sporten. Så dette blir nok en hard konkurrent som jeg må slå for å vinne, sier Wærner.

Han gleder seg veldig til årets løp ettersom det åpner for en langt større grad at kjørerne nå må kjøre sine egen løp.

– Tidligere ble man presset inn i et kjøresett fra sjekkpunkt til sjekkpunkt, mens nå blir det langt mer åpent og mer opp til den enkeltes vurderinger og valg. Dette blir utrolig gøy, og sånn sett så har Dallas valgt et riktig år å starte Finnmarksløpet, sier kjøreren fra Nord-Torpa.

 

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close