Deilig å være i gang

Denne helga dro jeg med min flokk på 13 hunder på hytta. Målet var tre turer gjennom denne helga og det har de fått, kun tre økter på seks kilometer og det var akkurat passe i den formen de er.

Gradestokken har sunket til under tolv grader hver kveld og det har vært kjølig og godt. Hundene har stått å kikka på meg og rista bare jeg har tatt på ATV’n og selene, så at de har lyst til og ut på tur er det ingen tvil om.

Kan nyte denne utsikten med en kald øl etter trening, uten dårlig samvittighet.

Jeg har jo med meg noen nye hunder som jeg ikke hadde i fjor noe jeg syns er veldig spennende og dette er gutter med erfaring fra alle de lange løpene. Buffin 5 år, Nome 5 år og Monsen 4 år, alle i sin beste alder og kraftige fine 28-30 kg hannhunder som virkelig trøkker til.

Ellers så har junioren Joik på 6 mnd nå fått debutere og gutten så seg ikke tilbake en eneste gang. Han trakk, han drakk, han baisa i fart og spiste da han kom inn igjen så tommel opp for debuten som var var helt topp.
Søsknene Kokkos og Vilja er jo også blitt «voksne» og skal forhåpentligvis være med å konkurrere om plassene på førstelaget, de har ihvertfall startet veldig bra og virker lovende etter mitt syn. Ellers så er resten av spannet den gjengen som gikk Finnmark 500 i fjor, de måker fortsatt på og jeg har litt forventninger til disse i år.

Her på hytta har vi det så utrulig fint og vi er veldig alene. Kun en hyttenabo og han er gammel hundekjører selv og har kjørt den ene hunden min Nome de siste årene, så Jan syns det er stas at vi er her.

Gammel kasse jeg arvet av Thomas Wærner fikk nytt liv, tretopphytte ala Gausdal 🙂

Her plager vi ingen og styrer på med vårt dagen lang, hundene ligger på kjetting og følger med på oss hele dagen og det er noe de stortrives med. Vi jobber jo hele tiden for at hundene skal ha det fint, og nå har vi bygd «tretopphytte» til de og de ble fornøyd med det. Den ene ble ferdig nå og den andre har vi startet på i helga. Disse blir kjekke til vinteren da det ikke er vei frem til hytta og vi ikke har hundehus her.

Ellers har vi laget ny parkering til biler og hengere, og ikke minst har vi fått kappa ned masse trær så utsikten er blitt enda bedre. Nå ser jeg bare frem til neste tur opp og mere trening og jobbing og det er ikke mange dagene til.

Tiden fremover er herlig, nyt livet, lev hver dag som om den er den siste og gi litt faen. Ha en herlig høsttrening folkens, vi talas:)

Vis mer

Relaterte artikler

Close