Fire nye navn i Iditarodstyret

Etter en langvarig og massiv kritikk mot ledelsen av Iditarod, kunngjorde styret i går fire nye navn som skal være med å snu motgangen for Iditarod.

 

De nye medlemmene er Nina Kemppel, Karen King, Mike Mills og Ryan York. I motsetning til mange medlemmer av Iditarod nåværende styre så er det ingen av de nye som er Iditarod-veteraner. Det er heller ingen interessekonflikter i forhold til selve løpsavviklingen.

Nina Kemmppel har bak seg en karriere som langrennsløper som også har deltatt i OL. Hun fungerer for tiden som president og administrerende direktør i Alaska Community Foundation.

Karen King er president og CEO for Spawn Ideas, Alaskas største reklamebyrå. Under Karen lederskap har byrået mottatt bred anerkjennelse og flere tunge utmerkelser.

Mike Mills er advokat for Dorsey & Whitney, LLP. Hans praksis omfatter et bredt spekter av forretnings- og finansspesialiteter. Han har blitt anerkjent av sine jevnaldrende ved å bli med i The Best Lawyers i Amerika hvert år siden 2003.

Ryan York er senior vice president og finansdirektør ved Bristol Bay Native Corporation (BBNC).

Utnevnelsen skjer også som et svar på beskyldningene om nepotisme (verv går i arv) og for tette bånd mellom styret og andre aktører, spesielt med tanke på avgjørelsen i kontroversielle saker de siste årene.

Det omstrukturerte styret teller nå 10 medlemmer totalt, etter at Rick Swenson, Aaron Burmeister og Wade Marrs – alle er nåværende eller tidligere Iditarod-kjørere – har forlatt styret.

I fjor var Iditarod befengt med flere skandaler.  Blant annet påstander om doping, store sponsorer som har trukket seg og kjørere som har krevd styreformann Andy Baker sin avgang.

Kilder: Alaska Public Media og KTUU

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close