Forbundet overtar Trekkhundregisteret

– Styret har vedtatt at NHF skal ta over den daglige driften av Trekkhundregisteret, heter det i en melding fra NHF. Dermed er det to register å forholde seg til.

Trekkhundregisteret baserer seg på data fra stamtavla.no som ikke lenger er i drift, og skal fungere som et verktøy som genererer uoffisielle stamtavler til trekkhunder samt koble hund opp mot eier og eller kennel. De har dermed 33.245 hunder registert per dags dato. Trekkhundregisteret er satt opp og utviklet av Morten Rønseth fra Oslomarka TK.

– Det skal også være mulig å foreta chipnummersøk og finne rett eier til en eventuell bortkommen trekkhund. Registrering i Trekkhundregisteret må ikke forveksles med den offisielle stambokregistreringen til Norsk Kennel Klubb eller øvrige anerkjente nasjonale registre. Rasehund-valper må ikke selges med lovnad om at de har stambok og er formelt registrert hvis Trekkhundregisteret er benyttet, påpeker NHF i sin melding.

Forbundet skal i tiden fremover jobbe med å optimalisere registeret og sørge for at alle som allerede har data liggende i systemet fra stamtavla.no får tilgang til det nye systemet.

– Vi ber om noe tålmodighet i oppstartsfasen, men vi skal prøve å få dette i gang på en smidig og god måte. Overskuddet fra salg av chipper vil dekke utgiftene vi har i forbindelse med dette og vi håper våre medlemmer setter pris på dette tilbudet, sier forbundet.

– Fordelen ved å bruke trekkhundregisteret er at de kan legge inn chipnummer på hundene og dette kan da søkes opp av eksterne brukere hvis en hund blir funnet, forklarer fung. generalsekretær Lotte Friid Fladeby til Hundekjøring.

To register
Fra før har racedogs.org bygd opp en database med 12.200 registerte løpshunder fra inn- og utland fra 468 medlemmer.

– Racedogs.org har ingen kommentarer til at NHF skal overta og drifte Trekkhundregisteret, sier Svein Åge Jakobsen til Hundekjøring. Han viser til at racedogs.org har brukere fra mange ulike land, og det er frivillig å bruke nettstedet.

– Så lenge brukeren ønsker tilbudet, vil vi holde tilbudet åpent og aktivt, lover Jakobsen.

Litt uheldig
– Jo, det er kanskje litt uheldig med to register, sier fung. generalsekretær Fladeby og legger til at det var så vidt kontakt mellom racedogs.org og forbundet i forkant av avgjørelsen med Trekkhundregisteret. Hun sier videre at det var en litt annen tilnærming enn det som ble resultatet med Trekkhundregisteret, men at racedogs.org ikke var interessert i noe samarbeid.

– Rett etter det kom Morten Rønseth på banen og sa at han hadde fått tak i all data fra Stamtavla og lurte på om vi skulle få til noe sammen med det, sier hun.

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close