Gi noe tilbake til sporten

Sommerhundekjørerskolen

Jeg har konkurrert i hundekjøring siden jeg var 11 år, og da søknadsskjemaet som trener for Sommerhundekjørerskolen 2018 dukket opp bestemte jeg meg for å søke. Dette for å gi tilbake til en sport som har gitt meg utrolig mye.

Når gradestokken viste over 15 grader var det for varmt å ha hunden i trekk. Ble mye bading i løpet av uka. (Foto: Bjørk Ellingsbø)

Selv har jeg vært utøver på Sommerhundekjørerskolen flere ganger, og i år var jeg heldig å få være med som trener. I tillegg til å få lov til å dele min kunnskap og fortelle om mine erfaringer innen hundekjøring, lærte jeg også mye av de andre trenerne og ungene.

For de som ikke har hørt om sommerhundekjørerskolen, er det en skole for ungdom mellom 13 og 18 år, hvor ungdom fra mange nasjoner møtes. I år hadde vi elever fra Norge, Danmark, Tyskland, Spania og England. Man må ikke drive med hundekjøring for å være med på denne uken, men være opptatt av å ha det gøy sammen med hund. Alle hunderaser er invitert.

Snøreløping, også kjent som canicross. (Foto: Bjørk Ellingsbø)

Dette er en uke som ikke handlet om å være først i løypa, men en uke som handlet om å kose seg sammen med hunden sin og andre ungdommer i hundemiljøet. I løpet av uka har vi varierte aktiviteter, både med og uten hund. Disse aktivitetene er blant annet spannkjøring, sykkel med hund, løping med hund, diverse stafetter, gjørmefotball, dressur og kløvtur.

I tillegg til disse aktiviteten snakket vi litt teori med ungene mens vi var ute på de forskjellige aktivitetene. Spannkjøring snakket blant annet om snacking og potestell, mens sykkel snakket om overoppheting og hvorfor høy fart kan skade hunden. Ved å ta teorien underveis håpet vi på at den skulle bli mer interessant for ungene.

Alle hunderaser er velkomne på SHKS. (Foto: Bjørk Ellingsbø)

Utøverne ble delt inn i treningsgrupper. Disse gruppene ble rullert, slik at alle fikk prøve alt. I slutten av uken kunne ungene sett seg opp på den aktiviteten de selv ønsket.

Eksempel på en dag:

07:30-08:30 Frokost
09-11:30 Fokus på hund: eks spannkjøring/sykkel/snøreløping, dressur ++
12-13: Lunsj
11:30-15: Egentrening: Rulleski/sykkel/sparkesykkel
17-18: Middag
18:30-20:30: Teamkonkurranse/ eller fotball/volleyball
22:00: Lederne går rundt på hyttene og gir info
23:00: Stille på hyttene

Tagger
Vis mer
Close