Gir bort et spann gratis til en jente

Svein-Arne Mjaatvedt i godt driv med hundene. (Foto:www.hillbillyhusky.com)

– Jentene er de beste hundekjørerne i dag. Det er brennsikkert, sier Svein-Arne Mjaatvedt som er krystallklar på hvor han vil at et spann på seks hunder og alt utstyr skal havne.

Mjaatvedt har rukket å bli 75 år, og 50 av disse årene har han drevet med hundekjøring. For en stund siden gjennomførte han operasjon på utslitte knær, og i tiden etterpå kjente han på at lysten til å kjøre var blir mindre.

-Nok er nok. Jeg er vel den eldste hundekjøreren med lengst erfaring i dette landet, men nå kjenner at jeg bør stoppe, sier Mjaatvedt som gjennom hele sitt liv har jobbet med hunder. Tre vintre med jakt og hundekjøring mens han jobbet som elektriker i kullgruvene på Svalbard står på cv’en, og siden 1986 har han også drevet med turistkjøring i tillegg til å delta på mange løp. Nå skal han gi bort seks av de ti hundene han har.

Hundene søker en kvinnelig eier. (Foto:www.hillbillyhusky.com)

Kun jenter vil få dem
I annonsen som Mjaatvedt har lagt ut så er det kun en jente på over 18 som vil få muligheten. Ingen aldersgrense oppad er nevnt.

– Jentene er de beste hundekjørerne i dag, og jeg vil ikke gi disse hundene til en gutt eller mann under noen omstendigheter, slår den sindige Mjaatvedt fast.

Skaper debatt
De aller fleste er positive til annonsen, men det tok ikke lange tiden før det også kom enkelte kritiske bemerkninger til Mjaatvedt sitt utspill. Spesielt det at han søker etter en jente har tydeligvis satt sinnene i kok hos enkelte som mener at hundenes behov må kommer først. De kritiske kommentarene er alle for øvrig skrevet av kvinner.

Hunder og mye ustyr
I pakken følger det med seks hunder, fem av dem er søsken og lederhunden er moren til disse. Slede og matkopper følger også med, og den komplette utstyrspakken skal være helt ny.

– Spannet er innkjørt og fungerer supert sammen, lover Mjaatvedt som holder til på Geilo.

Interessert kan ringe han på 477 58 400 eller sende han en epost på hillbillyhusky@gmail.com. Du kan også sjekke ut nettstedet www.hillbillyhusky.com

Seks av disse to hundene skal gies bort! (Foto: Hillbilly Husky)
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close