GPS-trøbbel i nord

Hva gjør kjørerne langt inne i Russland? Hvor er det blitt av alle spannene? Hva skjer?

Det har vært noen artige og forvirrende øyeblikk for sofamusherne siden starten på Finnmarksløpet, men Hundekjøring har fått bekreftet at det jobbes med å løse problemene med GPS-registreringen.

Bildet over får du om du bruker Microsoft Explorer eller Edge. For å unngå dette bør du bruke nettleserne Mozilla Firefox eller Google Chrome. Klikke på navnene hvis du trenger å last ned en av nettleserne.

(Foto: Geir Altmann Larsen)

Bildet til høyre derimot er det ingenting du som ser på kan gjøre noe med. Geir Stian Altmann Larsen, som er en våre utsendte i nord, har fått bekreftet fra Finnmarksløpet at Røde Plass ikke er et sjekkpunkt på årets løp, men de har derimot hatt problemer med GPS-systemet og jobber med å løse dette.

Vanskelige arbeidsforhold
En skal huske på at mediamessig er det et aldri så lite paradoks at de elementene som er verst for teknisk utstyr er de som journalister og fotografer jobber under når de dekker hundekjøring. Kulde er drepen for strømforbruk, vann og snø kan ødelegge utstyr på null komma niks og på toppen av det jobbes det i områder hvor det er liten eller ingen dekning for å få sendt bilder, film eller lyd videre ut i den store verden.

Husk K2
Vi vet at løsningen kommer og velger i stedet å ta det med godt humør. Husk at du også kan få inne resultatene via K2, og det er en fin dobbeltsjekk, spesielt hvis du ser en kjører som Ralph Johannessen ligger helt sist og er markert rød. Det betyr at den GPS-en ikke virker, og arrangøren løser dette når kjørerne kommer inn til sjekkpunkter.

For orden skyld så gikk Ralph Johannessen ut som nummer 13 fra sjekkpunkt Jergul. Bergenseren fra Dagali holder i skrivende stund oppe koken.

 

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close