Gull og sølv i 4-spann

André Boysen Hillestad sikret seg sølvet i Italia. (Foto: Lotte Friid Fladeby)

Nok en sterk norsk dag i Millegrobbe med flere medaljer i 4-spann.

Det ble norsk medaljefest også i 4-spann med gull til Beatrice Maria Gatti Semmingsen og sølv det seniordebutanten André Boysen Hillestad. Semmingsen kjørte inn til en totaltid på 29 min. og 58 sek. Hillestad endte 36 sekunder bak i sammenlagt tid. Russiske Alla Daydenko tok bronsen.

Eira Aaseby som lå på en niendeplass etter første løp stilte til start på løp to, kneskaden til tross. Det resulterte i at hun beholdt niendeplassen, en sterk prestasjon i seg selv. Ylva Leegaard mistet en plass og endte som nummer elleve totalt, mens Julie Thue Holthe endte på en 15.plass.

Stafettsølv med protest
I stafetten ble det sølv til Norge, mens Tsjekkia tok gullet. På det norske laget stilte Yngve Hoel, Viktor Sinding-Larsen og Beatrice Maria Gatti Semmingsen.

Norge har lagt inn protest mot Tjekkia og Sverige på siste etappe på stafetten i 4-spann. 
– De roper, skriker og maser så mye på hundene hele veien, noe som er til sjenanse for andre spann. Beatrice sine hunder reagerte kraftig på dette og måtte slippe tsjekkerene forbi. Dette er en uting mener vi! Og det må frem i lyset, sier Lotte Friid Fladeby som generalsekretær i NHF. Hun følger det norske i Italia.

Det norske andrelaget kjørte inn til en flott fjerdeplass etter blant annet sterk kjøring av Ylva Leegaard på siste etappen.
 

Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close