Haaland trekker seg fra Finnmarksløpet

– Jeg har fullstendig mistet motivasjonen etter det som skjedde under og etter Femundløpet, og jeg klarer ikke å stille til start i nord og bare late som om alt er i skjønneste orden, sier Inger-Marie Haaland til Hundekjøring.

Av Knut Sandersen

Saken er allerede behandlet av Sanksjonsutvalget, som på sin side har konkludert med at de ikke kan behandle en jury sin endelige avgjørelse.

– I regelverket til NHF står det at en jurydom er endelig. Sanksjonsutvalget har ikke i sitt regelverk mandat til å omgjøre en jurydom, ettersom utvalget ikke er et apellutvalg, heter det i begrunnelsen fra juryformann Jarl Fladeby.

Utvalget påpeker imidlertid på at det har skjedd saksbehandlingsfeil av juryen, og sier i sin avgjørelse som er sendt til styret i NHF at siden denne saken er rettet til SU som en protest mot diskvalifikasjonen, har utvalget lest gjennom saken.

– Vi bemerker at det er begått saksbehandlingsfeil ved at den diskvalifiserte ikke har vært innkalt til jurymøte for å komme med sin versjon. I tillegg tas det med punkter fra 1. jurydom  (frifinnelse for påstand) inn i den endelige jurybeslutningen. Videre at  halt hund over målstreken  ikke har vært observert av TD eller veterinær da de ikke var tilstede ved målgang.

Ballen ligger nå hos styret i NHF, men kan fort ende opp i domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Forøvrig samme instans hvor Therese Johaug behandlet sin sak.

Kutter ut årets store mål

– Og mens kverna maler har jeg mistet all glede og lyst til å konkurrere mer med hundene mine. Jeg har brukt hele høsten og vinteren til bare å stelle med hundene og trene dem. Jeg har ikke hatt kennelhjelp, slik at jeg har gjort alt arbeidet og treningen selv, sier Haaland som hadde Finnmarksløpet 2017 som sitt store sesongmål.

– Jeg har nå trukket meg fra Finnmarksløpet. Jeg stiller ikke til start. Jeg kan ikke konkurrere med denne saken hengende over meg som en mare. Jeg kjenner ingen glede lenger og jeg klarer ikke skjerpe meg og motivere meg. Og jeg kan altså ikke reise til Finnmarksløpet og konkurrere når jeg vet hvilke premisser vi hundekjørere må akseptere å konkurrere under. NHFs regler er de samme som under Femund, dommerne er de samme, veterinærene er de samme og sjefsveterinæren er den samme, sier Inger-Marie og legger til at hun opplever at enkelte sitter og verner om hverandre og trenerer behandling av saken.

Haaland har foreslått for NHF at her burde man kansellere det som er gjort,  ta to steg tilbake og gjøre det man burde gjort, nemlig kalle alle de som er berørt eller involvert i saken inn til et jurymøte og så starte en korrekt prosess og få behandlet saken på nytt.

Bladet Hundekjøring har forsøkt å få kommentar fra forbundets ledelse, men ikke lykkes. Saken oppdateres.

 

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close