Haaland-saken gjenåpnes

Inger-Marie Haaland er glad for forbundets avgjørelse om ny behandling. (Foto: Therese N. Andersen)

Forbundet har bestemt at saken mellom Inger-Marie Haaland og juryen i Femundløpet skal behandles på nytt.

Av Knut Sandersen

– Bakgrunnen for avgjørelsen er at det er begått en saksbehandlingsfeil fra juryen, sier president Siri Barfod i Norges Hundekjørerforbund.

Det innebærer at Haaland nå får forklare seg om det som skjedde knyttet til målgangen i Røros foran juryen som først diskvalifiserte henne, og at hun blir gjort kjent med hvem som har klaget henne inn.  Saken behandles i slutten av mars.

– Det var jo dette jeg ville, men det bare synd at den ikke ble behandlet på nytt med en gang. Da hadde jeg nemlig vært på vei til Finnmarksløpet nå for å delta der, sier Haaland til bladet Hundekjøring. I stedet har sesongen blitt spolert for den meritterte kjøreren.

Appellutvalget foreslås gjeninnsatt

Haalandsaken har også satt fart i arbeidet med å gjeninnføre appellutvalget hos NHF. Det betyr at man får en mellominstans for klage- og ankebehandling, og dermed flyttes saksbehandlingen nærmere jury og kjørere. Slik situasjonen er i dag så vil en anke fra et løp kunne gå direkte til domsutvalget i Norges Idrettsforbund uten at noen kunne behandle saken på et lavere nivå.

– NHF ser at det bør være et appellutvalg, og vil foreslå en endring på førstkommende ting, sier president Barfod.

 

  • Les mer om saken i neste utgave av Hundekjøring, nr. 2 2017
Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close