Hakadalseminaret 2017

Med John Baker, Katherine Keith, Olav Kjetil Bang og Petter Jahnsen på foredragslisten er klart for en spennende helg på Åstjern hyttetun siste helgen i september.

Hakadalseminaret er blitt en institutisjon i seg selv i hundekjørermiljøet. Hit kommer aktive utøver og hundekjørerentusiaster fra hele landet for å få faglig påfyll og treffe kjente og kjære.

I år er seminaret flyttet til Åstjern hyttetun på Brandbu, noe som gir en mulighet til å samle alle fasiliteter på et sted og dermed gir en festivalfølelse for de som deltar. Ubegrenset plass for camping, og rike tur og treningsmuligheter for hundene gjør det lettere for enda flere å være med.

Foredragsholdere
John Baker vant Iditarod i 2011 og ble med det mannen som brøt Lance Mackeys seiersrekke. Han startet med hundekjøring da han var 16 år. I 1996 debuterte han i Iditarod 35 år gammel. Totalt har han deltatt 22 ganger i verdens lengste hundesledeløp, og ifjor ble han nummer 18. Det har gjennom årenes løp blitt hele 14 topp ti plasseringer på mannen fra Kotzebue i Alaska, og i 2016 ble han tildelt Sportsmanship Award i samme løp.

Katherine Keith ble født i Minnesota og bodde der frem til fullført videregående skole. Da bestemte hun for at det var på tide å forfølge drømmen om å dra til Alaska. Hun ble uteksaminert fra University of Alaska, Fairbanks i 2008 med en grad i Renewable Energy Engineering. Hun hadde alltid drømt om å kunne kjøre fly i bushen, spise caribou, eie løpshunder og ha en leir i Brooks Range. Det førte til at hun dro til Kotzebue for å håndtere hunder og har bodd der siden. Katherine begynte å kjøre hunder i 2011, og innså snart at Iditarod var målet. Dermed begynte hun å konkurrere i løpene hun trengte for å kvalifisere seg til 2014 Iditarod.

Katherine og John Baker avler og trener over 50 hunder i Kotzebue, Alaska, og de fokuserer på å ha den beste hundekennelen i verden. Katherine og John eier også en rekke små bedrifter, inkludert Remote Solutions LLC. Katherine er også en Ironman triatlet og håper å kvalifisere seg for Ironman World Championship i Kona, Hawaii.

Olav Kjetil Bang er morgedøling, fjellfant og veteran i turkjøring. Oppvokst i skisportens vugge har han tilbrakt mye tid med ski på beina, i tillegg til at han tatt seg utdanning som lærer. Han holder også kurs for å lære folk å unngå snøskredsrisiko, i tillegg til at han veileder studenter i friluftsliv. Olav Kjetil har mer enn 400 overnattinger i telt vinter-fjellene, og han har gått på ski fra Femund til Nordkapp med sin hundeteam. I 2006 foretok Olav Kjetil sammen med sin kone og en venn en 500 km lang polarekspedisjon på Spitsbergen, ved hjelp av ski og en liten hundeteam.

Petter Jahnsen er vinner av både Femundløpet i 2016 og Finnmarksløpet 2017, og er en veteran i langdistanse hundekjøring. Pete, som han kalles i miljøet, bor i Tufsingdal i Nord-Østerdalen hvor han etter sigende skal jobbe som rosinskrukker i følge Finnmarksløpets nettside.

Mer enn foredrag
I tillegg til de fire foredragsholderne blir det også en paneldebatt på søndagen som har fått tema «Hvor går grensene for god dyrevelferd på hundeløp?» Denne debatten vil bli sendt live her på Hundekjøring, mens foredragene må du melde deg på for å få med deg.

Det kommer også utstillere til seminaret som har produkter og tjenester rettet mot hundekjører, og det blir også et bruktmarked for de som har utstyr de ikke lenger har behov for.

Kanskje er det nettopp det sosiale med seminaret som lokker mange. Det blir hundekjørerfest på lørdagskvelden og ikke minst masse tid til å prate og utveksle erfaringer og bli kjent med mange nye folk.

Påmelding og betaling
I år kan du betale via nett. Gå inn på linken og registrer din påmelding: www.deltager.no/hakadalseminaret_2017_astjern_30092017. Frist på påmelding er satt til 10.09.2017, men for 100 kroner ekstra kan du melde deg på etter denne datoen.

Last ned programmet i pdf her

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Sjekk også

Close
Close