Har du hørt om TriDog?

Løping. svømming og sykling med hund. Det er TriDog det.

Triatlon er nok et begrep de fleste kjenner til hvor svømming, løping og sykling står som øvelser. I England kalles det TriDog, og nå er turen kommet til Norge.

Den 8. til 10.september vil Hadeland trekkhundklubb arrangere TriDog i områdene rundt Åstjern Hyttetun på Brandbu, og det blir etter hva Hundekjøring erfarer, det første av sitt slag her til lands. NHF sin Ungdomskomitéen  har samling på Åstjern denne helgen, og flere herfra vil bli å delta i konkurransen. I tillegg er det åpent for alle andre som har hund til å delta.

Katrine Foss (Foto: privat)

To klasser
– Det vil bli to klasser. En individuell klasse og en for lag, forteller Katrine Foss som er 1.visepresident i NHF. Hun forklarer at den individuelle klassen er for de som vil gjennomføre alle grenene selv, mens lagklassen kan man dele løpet mellom to eller tre ekvipasjer.

– Det kan jo være fint om man har en hund som ikke kan svømme eller man ikke har sykkel. Da kan en slå seg sammen med noen som dekker den eller de øvelsene, sier Foss.

TriDog kan være nytt i Norge, men konseptet er å finne igjen i andre land hvor snø er mer eller mindre fraværende gjennom året. I England har man holdt på med dette i nærmere 10 år, og interessen og oppslutningen rundt sporten er stadig økende. Grunnen er ganske enkelt at du ikke trenger så mye utstyr for å være med..

– NHF uttalte på tinget at de ønsker å jobbe med rekruttering til hundesporten, og da er slike tiltak som TriDog med på å øke mulighetene for alle som har en hund og ønsker å trene, sier Foss som ser frem til arrangementet andre helgen i september. Hun håper også at folk i området også tar seg tid til å komme opp for å se og heie på de som deltar.

Glimt fra Irondog 2015 i Østerrike

Svømming med hund
Om du har en hund som ikke kan svømme så kan en redningsvest til hunden være et godt hjelpemiddel før og under konkurransen. I England så har de organisert seg slik at dersom en hund viser at de ikke er komfortable med svømmedelen, så kan og vil arrangøren pålegge deg å stige opp av vannet mot en tidsstraff. Derfor kan det være fint å benytte sommeren til å trene hunden og deg selv på beherske denne delen av sporten dersom du vil være med.

 

 

Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close