Helgens løp i inn og utland

Det har blitt avholdt flere løp denne helgen, og vi har fått inn følgende resultateter.

NM sprint og mellomdistanse – Hamar

Sist helg ble det avholdt seks ulike klasser innen mellomdistanse (MD) og sprint (SP). I klassen for MD 12 hunder pool vant Hege Ingebrigtsen og tok med det sitt 37 NM gull i karrieren. Børge Sagstad ble nummer to, mens Kjetil Rollag Hillestad tok bronsen. Her er et glimt fra løpet som ligger ute på Fun Racing Team – Hege Ingebrigtsen sin side.

Fun Racing Team- Hege Ingebrigtsen

I MD 6 spann vant Hans Lindahl fra Bærum foran Jørn Gunnar Hansen fra Jarlsberg THK og Ole Petter Engli fra Hamar TK. I MD junior 4-6 hunder stilte kun Ida Lilliana Knutson fra Bærum.

I sprintklassen 4 spann var det Beatrice Maria Gatti Semmingsen som vant foran Eira Aaseby fra Nittedal og Ann Elisabeth Ohnstad fra Norsk TK. I 4 spann junior var det André Boysen Hillestad som vant foran Maren Emilie Leegaard og Ida Mathiesen.

I SP 6 spann vant Gro Teslo foran Kjetil Haukland og Bjørn Haugbjørg.

Troms Quest 2018
Troms Quest er et sledehundløp på 170 km som arrangeres av Tromsø og Omegn THK. Løpet hadde start og mål i Øverbygd, Målselv ved Råvatn skytebane. Løpet er ment som et lavterskeltilbud til de som ønsker å prøve ut langdistanse kjøring med sledehund og som et oppkjøringsløp for de som skal satse på de store løpene i sesongen.

I begrenset klasse var det Taisto Torneus som vant foran Maja Sellevoll og Egil Eliassen, og i åpen klasse var det Harald Tunheim som stakk av med seieren foran Andreas Tømmervik og Magne Storstein.

Det var også en distanse på 60 km, og den ble vunnet av Dephine Garsin. På andreplass finner vi Silje Myromslien Eide foran Karin Bergbjørn. I juniorklassen samme distanse var det Sofia Berger som vant, foran Martin Tae Hwan Tunheim og David Aslaksen.

Hund og ski er moro for både små og store. Her er det Tom Wagner og hunden Chena som jager mot mål. (Foto: Rita Winther Kramvig)

Det ble også arrangert snørekjøreløp på 1 km i klassene for barn fra 0-8 år og fra 8-14 år. Hele åtte stykker stilte til start, mens Ronja Eliassen og hunden Lilo gikk alene i klassen over. 5 km for damer ble vunnet av Karoline Eriksen med hunden Windy, og bak henne finner vil Elin Plathe og Garas. 3.plass gikk til Charlitte Rehnlund og hunden Dennis.  Tolv stykker stilte til start.

Fire var med i herreklassen på sammen distanse, og vinneren her ble Ole Morten Tunes med hunden Shira. Terje Aune og Sansa tok sølvet mens Ola Svahn og Ariel endte på en tredje plass.

Kuskowim 300
Peter Kaiser vant løpet foran vår egen Joar Leifseth Ulsom.  Niklas Wikstrand som var andre nordmannen med i løpet er foreløpig ikke komme inn til mål, men har sjekket ut fra siste sjekkpunkt med seks hunder igjen.

Joar Leifseth Ulsom på vei mot mål i K300 med hundene Emmelou, Olive Fenix, Todd, Mannu, Kusko og Jesus. (Foto: privat-FB)

 

 

 

 

 

 

 

Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close