Herringen Trail med sol og god stemning

Terje Aune med sine fire siberian huskyer kjørte inn til en flott 4.plass under årets Herringen Trail. (Foto: Herringen Trail)

Litt inneklemt mellom Femundløpet, Iditarod og Finnmarksløpet finner vi et herlig løp i Mosjøentraktene. Herringen Trail gikk av stabelen denne helgen.

Tidligere het løpet Maajaløpet, men etter flytting av trase så Norsk Polarhundklubb avd. Nord Norge valgt å la det blitt omdøpt til Herringen Trail.

– Flotte løyper, god trasé, variert terreng, temperatur  på seks minus og sol! Det gir god stemning, sier Terje Aune til Hundekjøring. Dette er det eneste løpet i nord som han kan starte ettersom han har fire hunder å kjøre med. At det er 65 mil en vei stanser ikke Aune fra å ta turen til Øverbygd i Troms.

– Vi har stort sett trent alene i vinter og var veldig spent på hvordan hundene ville takle løp med passeringer i løypa, nye spor og ikke minst hvordan Ghost, bare 18 måneder ville takle å være i led på løp. Det gikk over all forventning. Hjemme har vi på trening ligget mellom 11-12 km i timen i snitt, i dag kjørte vi på 14,3, sier kona Rita Winter Kramvig på sin Facebookside.

Han og resten av kjørerne som deltok i løpet hadde etter alt å dømme perfekte forhold, og etter bildene på Herringen Trail sin Facebookside så satt smilet løst langs løypa.

Det ble konkurrert i slede 4-spann for junior, klasse A, RNB1 og RNB2 i tillegg til snørekjøring, pulk og miljøklasse. Største klassen var 4-spann for sibirian huskyer (RNB1) hvor Viktoria Ryytty var raskest rundt den 20 km lange løypa. Sofie Holmgren tok sølvet, mens Margareth Berentzen sikret seg tredjeplassen.

Her er hele resultatlisten:

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close