Hudson er funnet!

Etter tips om hvor hunden var dro Lars Monsen sammen med hundene sine ut til stedet for å lete. Det endte med lykkelig gjenforening.

Det var stor gjensynsglede blant to- og firebente da Hudson endelig ble gjenforent med flokken. (Foto: KomplettFritid.no)

– Han kom løpende etter at han trolig luktet og hørte oss, sier Monsen til ADN.

Det var en kvinnelig medlem av Iditarods veterinærteam som hadde fått øye på Hudson i nærheten av jernbanen nord av sentrum sent lørdag kveld. Monsen tok med seg flokken i et håp om å lokke hunden til seg, og det viste seg å være en riktig avgjørelse.

– En lang og hektisk dag går mot slutten her i Alaska. Dagen ble med spennende enn ønsket, men den endte heldigvis lykkelig! Nå pakker vi de siste sakene innfor morgendagens re-start, så er vi virkelig i gang med Iditarod 2018! sier teamet på sin Facebookside.

Det er ikke fritt for fare når hunder kommer seg løs. To ganger i løpet av de fire siste årene har hunder på frifot blitt drept. I fjor ble en av hundene til John Baker, som allerede var blitt satt av til en handler underveis i løpet, truffet av en bil og døde som følge av det. I 2015 var det Lachlan Clarke som mistet en hund etter at den hadde kommet seg løs i forbindelse med showstartet i Anchorage.

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close