Hundekjørerløyper engasjerer i nord

3.januar ble det avholdt informasjonsmøte om detaljreguleringen av Bergskogen hundekjørerarena i Nordreisa, og med det ligger kommunen an til å bli den første kommunen i Norge med egen reguleringsplan for hundekjøring.

På møte deltok også Geir Wang, leder for Nordreisa hundekjørelag, og han informerte om hundekjøring i Nordreisa. Hundekjørelaget har omtrent 30 medlemmer, hvorav ti er aktive kjørere med mer enn fire hunder. I tillegg trener Tromsø Villmarkssenter sine hunder i kommunen, og det gjøres i hovedsak i området ved Liland og Bergskogen. I Nordreise er det omtrent 220 hunder i tillegg til 300 hunder fra Tromsø som brukes til hundekjøring.

Formålet med detaljreguleringen er å legge til rette for barmarkstrening av hundespann både med og uten motorisert vogn.

– Tidligere har kommunen gitt dispensasjon for at kjørerne bruke en ATV i barmarkstreningen, men den muligheten har nå fylkesmannen trukket tilbake ettersom hundespann likestilles med annen ferdsel sett opp mot allemannsretten, melder Framtid i nord, (Saken ligger bak betalingsmur)

Geir Wang, leder av Nordreisa hundekjørerlag. Foto: Wenche Offerdal

Prøver å ta hensyn
Wang forklarte for de fremmøte at hundekjørere prøver så godt de kan å ta hensyn, og at det derfor vil være bra med offisielle løyper der folk er forberedt på å møte hundespann.

Hundekjørerne viste også helt klart i møte at de er innstilt på å finne frem til en løsning som til det beste for alle parter, og fikk ros for viljen til å tenke nytt fra den delen av publikum som var sterkt kritisk til planene.

– Jeg er enig i at flere områder bør vurderes. Jeg håper ikke det blir slik at vi går i strupen på hverandre grunnet særinteresser. Vi må prøve å være positive og jeg tror at 99 prosent av hundekjørelaget er smidige og kan rette oss etter det som blir sagt, sier Bjørn Klubnes i følge Framtid i Nord. Han har drevet med hundekjøring i Nordreisa siden 80-tallet.

Flere områder ble drøftet, og det ligger ann til nye sonderinger og møteaktiviteter for å lande prosjektet som har fått en kostnadsramme på en million kroner.

Debattinnlegg
Hilde Nyvoll, leder for miljø-, plan- og utviklingsutvalget i Nordreisa kommune, har skrevet et leserinnlegg om detaljregulering Bergskogen hundekjørerarena. Det kan du lese her.

Så har Kari Wara som er kritiske til planene skrevet inn et motsvar, og det kan du lese her.

 

Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close