JOIK MY MÆÆÆÆN

Joik i farta

Jeg har en plan med denne hunden og det er at han en dag skal ta meg over Finnmarksvidda som leder av spannet. Joik kom hit i April og jeg har ikke helt klart å la han bare bli en av flokken enda da jeg føler meg veldig knyttet til han og ønsker å tilbringe litt ekstra kvalitets tid med han. Det samme gjør også Marthe så han er blitt en kar vi har med oss over alt om dagen og ser dag for dag at dette er en hund med hjerne. 5 mnd, smart, matglad som få, litt skeptisk men tøff allikevel, utrolig glad i andre hunder men ikke tøff i trynet. Hiver seg med på det som er moro, kaster seg ut i vannet og svømmer, går unna knurrende hunder og ikke minst er han veldig lydig.

Joikebolle som vi kaller gutten skal sammen med Jens, Buffin, Moskus og de andre drevne voksne lære hva det vil si å være lederhund . Får ikke sagt hvor mye jeg gleder meg til høsten nå og vi kan starte treninga .

Vi har en fantastisk fin plass/hytte som base å trene i fra nå i år og ser veldig frem til denne sesongen. Hytta blir mer og mer tilrettelagt for hver dag som går siden jeg har en familie som stiller opp og hjelper til hele tiden. Høsten kan bli svært spennende og alt er opp til oss i teamet vårt nå. Vi har bra hunder, vi har en fantastisk plass å trene både hjemme og på hytt rett fra tunet og hundegården . Skulle det ikke bli ett bra år er det KUN våre egen skyld. Viktig å legge litt press på seg selv tenker jeg.

Til uka reiser hele flokken unntatt tispene med løpetid opp til Tyin for en liten kosetreningsleir sammen med Gaute og Trine. Da kan de trenes på morgen/dagtid mens G&T kan ta turen på Vinjerock på kvelden. Vi er så heldige å få lov til å levere lavvoer til Norges beste festival så derfor legges turen opp dit.

Skipper Joikebolle

Jeg blir hjemme med de blødende frøknene og håper de er ferdige til de 19 andre snutene kommer hjem. Kanskje får jeg og Marthe tatt en tur opp på besøk men det bestemmer Marthe sin form siden hun er midt ut i den tredje cellegiftkuren av seks eller syv. Hun er ei beinhard dame som virkelig vil og det er viktig når man står midt oppe i denne driten- Ståpåvilje og lyst er noe av det viktigste man må ha for å klare seg gjennom dette. Hva denne dama er laget av? Spør meg ikke, ikke klager hun og hun ser fremover.

Skal love dere Joik er en viktig brikke også her. Han ligger nemlig litt inne ved senga vår om natta, noe frk.Vildåsen setter stor pris på. At Joik er bortskjemt sa du? Neida jeg skal bare oppnå den kontakten jeg ønsker, og føler jeg må legge litt ekstra i det. Jeg tror det er viktig ikke bare satse på at de skal lære av de andre men også knytte nære bånd til meg.

Gleder meg stort til hva fremtiden bringer sammen med deg Joike’n og sammen skal vi skape noe bra.

Vi høres!

Vis mer

Relaterte artikler

Close