Kautokeino blir sjekkpunkt

Etter 16 års fravær skal Finnmarksløpet igjen besøke Kautokeino.

Den 15.september starter påmeldingen til Finnmarksløpet 2018, og for første gang siden 2002 skal løpet innom Kautokeino igjen.

– Tradisjon tro, vil endringer for løpet bli presentert i tidsrommet litt før påmeldingen åpner, sier Finnmarksløpets presseansvarlig, Trond-Anton Andersen til Hundekjøring.

Trond Anton Andersen, Finnmarksløpets presseansvarlig

– Sportslig komité har jobbet mye med endringer på løypa for begge klasser. Jeg vil ikke gå inn i detaljer før den totale endringsoversikten slippes. Det må forankres i vedtak først, sier Andersen som likevel kan innrømme at strekningen mellom Skoganvarre og Levajok utgår for begge klasser.

-Videre vil starten for FL-1000 vil bli om kvelden fredag 9. mars, og det vil bli betydelige endringer for første del av FL-1000 og store deler av FL-500 traseen. Men som sagt så gjenstår det en del avgjørelser før vi kan gå ut med dette, sier pressesjefen som lover at alt vil være klart til 14.september.

Finnmarksløpet har vært på første befaring i Kautokeino og har blitt m

øtt med stor velvilje og engasjement fra kommunen, som gjør det de kan for å tilrettelegge for årets store vinterfest. Hundekjøring kjenner til at reindriftsnæringen også er positive til Finnmarksløpet kommer tilbake til bygda etter 16 års fravær.

Sjekkpunktet vil være på Báktehárji Idrettshall, som ligger sentralt i Kautokeino.

Hundekjøring vil formidle alle endringene etterhvert som det blir klart, samt også dekke påmeldingsdagen.

 

 

 

Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close