Kuleste sommerskolen i landet!

Årets utgave av Sommerhundekjørerskolen stortrives i fjellet. (Foto: Bjørk Margrete Ellingsbø)

Denne uken er 45 ungdommer mellom 13 og 18 år samlet på Skeikampen Fjellandsby i Gausdal for å lære å bli bedre hundekjørere.

Fra ni ulike land, og fra alle stilarter, trener ungdommene med sine egne hunder to lange økter om dagen. Godt hjulpet av ni ledere som sørger for at morgendagens kjørere for brynt både seg selv og hundene.

Det blir også mye tid til kos. (Foto: Bjørk Margrete Ellingsbø)

– Sommerhundekjørerskolen er en artig, sosial, lære- og opplevelsesrik uke for hundeinteressert ungdom mellom 13 og 18 år. Den egner seg både for den som allerede driver med hundekjøring, såvel som den som er ny og ønsker å bli bedre kjent med dette. Fokuset for uka vil være å lære, trene, knytte bekjentskaper og ha det gøy med hund. Uansett rase og grentilhørighet, het det i innkallingen og i følge leder Inge Bugge Knudsen så er det akkurat slik det er blitt.

Samhold og respekt
– Akkurat her jeg sitter nå og ser jeg utover en stor flokk med ungdommer i ulike ferdighetsnivåer og fra ulike stilarter. Her er det vorstehere, sibirsk husky, alaskahusky, greyhound og blandingshunder. Det er så rått, sier Knudsen fornøyd. Han er en av to ledere som har ansvar for langdistansetrening, og det var ikke fritt for at han var litt spent før første dagen med trening.

– Vi satte sammen ti-spann av ungdommenes egne hunder, og det var et flott syn med ulike raser som trakk av gårde. Det viser hvor flinke de unge er til å tilpasse seg hverandre og også utvikle respekt for de andre stilartene. De er rett og slett eksempler for oss eldre når det kommer det akkurat dette punktet. Her har resten av hundesportsmiljøet mye å lære av dem.

Orientering var dagens ettermiddagsøvelse. (Foto: Bjørk Margrete Ellingsbø)

Lange dager
Frokosten serveres klokken åtte, og kvart over ni deles ungdommene inn i ulike grupper. En for langdistanse, en for nordisk pulk, en for snørekjøring og en for barmark med sykkel og sparkesykkel. De ulike gruppene tilbringer en dag for hver av stasjonene, og får dermed en innsikt i hva de ulike grenene kan tilby.

– Barmark er i skuddet. Det er det liten tvil om, sier Knudsen og viser til den økende interessen for grenen nedover i Europa. Han tror at barmark vil tiltrekke seg mange utøvere, og dermed bli en viktig arena for rekruttering i fremtiden.

Etter lunsj er det ny runde med trening før siste rest av krefter brukes på sosialt fellesskap.

– Været har så langt også vært veldig bra, ja nærmest ideelt. Ikke for varmt, og det er deilig for både de på to og de på fire, sier Knudsen og håper været holder seg resten av uken.

Gleden er stor bland både ungdom og hundene. (Foto: Bjørk Margrete Ellingsbø)

 

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Sjekk også

Close
Close