Lansering: Podcasten TrekkNytt

Knut Sandersen laget tidligere Hundepodden. Nå spisser han den inn mot hundekjøring

Hver uke gjennom sesongen vil journalist og sofa-musher Knut Sandersen publisere TrekkNytt, et podcast-nyhetsmagasin på nettsiden hundekjøring.no.

– Hundekjøring er en sport som lenge har fascinert meg, og etter hvert som jeg har lært kjørere og miljøet å kjenne så har jeg også sett behovet for å få ut informasjon til et større publikum. Tidligere laget jeg Hundepodden, men fagområdet ble for bredt og dermed også for stort sprik i tematikk fra gang til gang. Gjennom å fokusere kun på hundekjøring så tror jeg at sendingene blir mer interessante for publikum, sier Knut Sandersen.

Han håper at podcasten kan være interessant for både sofa-mushere som han selv, men også for dem som deltar i sporten, enten det er som kjørere, medisinsk apparat, forbund eller arrangører.

– Jeg tror helt bestemt at ved å skape et talerør hvor dem som deltar i sporten får lov til å snakke ut, så kan vi bringe sporten videre fremover. Åpenhet gir økt forståelse for de ulike gruppene som er med, både kjørere, arrangører og forbund. Alle har jo det samme mål, nemlig å bli litt bedre hver eneste dag, sier Sandersen som i tillegg til å produsere TrekkNytt også produserer ishockeypodcasten «Hockeypodden».

Tett på lytterne

Han har over tjue års erfaring som nyhets- og sportsjournalist i avis og nettmedier fra nord til sør, men har de siste årene omfavnet podcast som publiseringsplattform.

– Podcast har vokst seg enorm stort bare de siste årene. Du kommer veldig nær lytterne ettersom de ofte hører på sendingene med hodetelefoner eller når de sitter for seg selv. Undersøkelser viser at podcastlyttere får mye mer med seg av sendingene enn de som lytter til radio. I tillegg så kan en være veldig spisset i fagområdet og dermed få dedikerte lyttere som er ute etter å følge med og lære seg nye ting innen hundekjøring. Podcast er rett og slett kult og ikke minst trendy.

Trekknytt publiseres altså på bladet Hundekjørings nettside, men Sandersen vil selv være redaktør for innholdet i nyhetsmagasinet.

– Å samarbeide med Hundekjøring var helt naturlig valg for meg. Gjennom tiden med Hundepodden så opplevde jeg magasinet som meget seriøst og med et ønske om å utvikle seg videre. Sammen tror jeg at vi kan få et gjensidig nyttig samspill. Monica Celius og jeg er begge redaktører for hvert vårt produkt, men vi er begge opptatt av etterrettelighet og god journalistikk. Sånn sett lover samarbeidet meget godt, sier podcasteren.

Første sending er klar

Han satser på å ha hyppigere – antagelig daglige – sendinger i forbindelse med de største løpene.

– I TrekkNytt vil jeg ta opp dagsaktuelle saker. Intervjuer med kjørere, arrangører, veterinærer, forbund og andre fagfolk som operer innen hundekjøring på en eller annen måte. I tillegg blir det ekstrasendinger når det går større løp, og jeg håper jo etter hvert at jeg kan være ute på de ulike arenaene for å snakke med folk. Podcast er utrolig spennende å jobbe med, og får jeg samarbeidspartnere også på plass så blir det bare mer stoff til deg som lytter, sier Sandersen som allerede er i gang med å produsere neste sending.

– En ting jeg gjerne vil legge til er at om noen sitter med resultater, saker eller annen informasjon som de mener bør opplyses om i podden, så ikke nøl med å ta kontakt. Jeg kan nåes på 90917353 og slår gjerne av en hundeprat eller du kan sende sms om det passer bedre, oppfordrer Sandersen.

På fronten finner du logoen som leder til podcasten.
Tagger
Vis mer

Relaterte artikler

Close