Lena Boysen Hillestad deltar i «Mesternes mester”

Lena Boysen Hillestad under en av konkurransene i første episode. Foto: Rubicon/NRK

For første gang er en hundekjører representert i programmet ”Mesternes mester” på NRK.

Av Nina Skramstad

Medaljegrossist med utallige gull i internasjonale og nasjonale mesterskap i nordisk, sprint slede og barmark, Lena Boysen Hillestad (født 1969), fikk forespørsel om å være med i programmet bare fem uker før innspillingen startet:

– Det ble en kort, kaotisk periode med trening av meg selv hver dag frem til innspillingen startet. Jeg hadde vondt et sted på kroppen hver dag. Fortsatt sliter jeg litt med en arm, forteller hun idet hun er på vei til Idrettsgallaen på Hamar, staselig antrukket sammen med ektemannen Kjetil.

– Jeg har ikke løpt intervaller eller trent skikkelig siden før 2003, så det tok på. Men jeg er nok i bedre form enn den gjennomsnittlige nordmann, mener hun.

Lena Boysen Hillestad. Foto: Rubicon/NRK

At hun i tillegg er født med en uvanlig stor dose konkurranseinstinkt og har vinnerskalle, er vel ingen overdrivelse.

Årets utgave er den niende sesongen av ”Mesternes mester”. Deltakerne bor sammen i et luksuriøst hus med svømmebasseng ved Faro på Algarvekysten sør i Portugal, der serien ble spilt inn over tre uker sist sommer.

– Det var fantastisk å bli spurt om å få være med på ”Mesternes mester”, selv om jeg betraktet de andre deltakerne som sykt gode konkurrenter. Jeg liker å forberede meg til ting, men her var alt ute av kontroll, ler hun.

Det første programmet i serien ble sendt fredag, og der dreide alle øvelsene seg om eksplosiv styrke
– Synes du det var urettferdig, at det var øvelser som kanskje favoriserte andre utøvere mer enn deg?
– Sånn er livet! Øvelsene var sykt tunge og høye. Men det er jo urettferdig i hundekjøring og klatring også, dersom man er stor og tung, mener Lena.

Lena så på deltager Andreas Ygre Wiig (født 1981), tidligere snøbrettkjører med flere seire i X-Games, som den hardeste konkurrenten og største favoritten, etter at han vant programmet ”Råskap” på TV3 i fjor. Men hvem som vinner årets ”Mesternes mester” har hun selvfølgelig ikke lov å avsløre.

– Det var veldig gøy å være med, og jeg hadde uten tvil gjort det igjen, sier hun.

  • Mesternes mester 9. Norsk underholdningsserie. Produsert av Rubicon TV for NRK.  Programleder Dag Erik Pedersen
  • Det er ingen som ryker ut i det første programmet. Men deltakerne tar med seg poengene til program 2, der den første av de ti må ut av konkurransen.
  • I perioden 25. desember til 4. januar blir de ti deltakerne presentert i hver sitt timelange «Mesterportrett» på NRK radio. Programmene går på P1 hver kveld kl. 21.03 unntatt søndag.
  • Programmet med Lena ble sendt tirsdag 2.januar og du kan lytte til det her.
  • Finalen i «Mesternes mester» blir sendt 9. mars
Deltagerne: Bak f.v. Bjørg Eva Jensen, Steffen Iversen, Lena Boysen Hillestad, Rolf Falk-Larssen, Solveig Gulbrandsen, Espen Jansen. Foran f.v.: Kurt Asle Arvesen, Isabel Blanco, Gro Hammerseng-Edin og Andreas Ygre Wiig. Foto: Rubicon/NRK
Vis mer

Relaterte artikler

Close