Løpsveterinærene samler seg på et nettsted

Innen den 1.september åpnes nettstedet racevets.org med nyttig   informasjon fra og om løpsveterinærene.

Kjerstin Iversen, veterinær ved Smådyrklinikken i Haugesund til daglig, leder gruppen av løpsveterinærer som har jobbet med denne siden tidlig i sommer. Racevets består av de samme veterinærene som har deltatt under tidligere løp.

Kjerstin Iversen leder gruppa av veterinærer som står bak racevets.org (Foto:Privat)

– Målet er å få samlet informasjon på et sted, og dermed sikre at den informasjonen som kommer ut er helhetlig og oppdatert, sier Iversen til Hundekjøring.

En hovedtanke bak siden er å gi løpsveterinærene mulighet for faglig påfyll gjennom hele året, og ikke bare knyttet opp mot løp.

– Rett og slett få større fokus på forskning, regler og utvikling av sporten, sier Iversen som også har laget til en Facebookside ved samme navn.

Kjerstin Iversen presiserer at hele grunntanken med arbeidet som er gjort og som gjøres på nettstedet og i feltet er dyrevelferden.

– Publikum, løpere, arrangører og andre vil finne oppdaterte retningslinjer om vaksinering, presjekk før løp, anti-doping, magesyre, energikalkulator og ikke minst nyheter innen faget for å nevne noe, sier hun.

Tidligere har løpsveterinærene sendt rundt skriv i pdf til løpene, men heretter kan løpene og deltakerne selv lenkes direkte til oppdatert veterinærinformasjon til en hver tid.

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close