Mange sterke navn på F400

Robert Sørlie kjører F400 i år. Her fra seierssermonien i 2014. Til venstre Birgitte Næss, til høyre Arnt Ola Skjerve. Foto: Hanne Nordskag/Femundløpet

Det blir hard konkurranse på årets 40-mil med nærmere 90 startende spann. Kongen av Femundløpet, Robert Sørlie, vil garantert være med å prege løpet, men hvem andre vil kunne hevde seg?

Av Marit Beate Kasin

Vi tok en prat med Sørlie på Idrettsparken tidligere i går. Han fortalte at han egentlig har et «hvileår», men at han ikke ønsket å ha «hull» i sin femundløpskarriere.

– Jeg kvittet meg med alle de beste bikkjene og handleren og alt i fjor, for å ta et rolig år. Men så spurte sønnen min om vi skulle kjøre sammen et år, før jeg gir meg, forteller Sørlie, som ikke var vanskelig å be.

«Å kjøre sammen» blir det neppe, likevel. For nå har Sørlie-gutta full tenning.

– Jeg kjører for å konkurrere i toppen, men det aller viktigste for meg er å slå sønnen min Håkon, ler Sørlie.

At begge vil prege årets F400 er temmelig sikkert. Når Sørlie løfter ankeret, er det kun én ting som gjelder.

Det er mange spennende navn på lista i år. Vi har plukka ut i alt ti navn, som alle er i stand til å konkurrere helt i toppen.

Topp ti-favoritter
  1. Svein Sødahl Kvam: Brødrene Kvam samarbeider om hunder og trening, og har konene med seg på laget. Slikt blir det et godt team av, og de kjører som regel alltid bra på løp. Spesialiserte på distansen, og kjører for gull.
  2. Robert Sørlie: Kjører for seier, og har hundene og rutinene som trengs.
  3. Ola Martinsen og samboer Nina Vollen kjører hvert sitt spann på 40-mila i år. De har bygd opp sin egen kennel, og det blir spennende å se hvor langt opp på list Lisjøen husky kommer i år.
  4. Ola Brennodden Sunde: En offensiv hundekjører, med erfaring og pågangsmot. Gode hunder fra Frankmotunet, som trenes bra. Ola Brennodden blir farlig i år.
  5. Aleksandra Torgersen: Har trent hunder for Robert Sørlie de siste årene, sammen med samboer Fredrik. De jobber seriøst med bikkjene, og trener mye. Spannet virker solid, med en god plassering på GM300 tidligere i år.  En konkurrent å følge med på.
  6. Stine Berget Nordvik: Masse erfaring, og en tøff vinnerskalle som sammen med samboer Lasse har et godt spann. De beste hundene er riktignok lånt ut til en F600-kjører, men vi har troen på at vi ser Stine langt opp på topp ti.
  7. Tor Fjesme: Har returnert til konkurransekjøring, etter et langt opphold. Trener seriøst, selv om forholdene har vært vanskelige i Telemark i år. Han har «hundetekke» og er en god trener, som kan konkurrere om topp ti-plassering i år.
  8. Robin Johansen: Han kjører som regel alltid fort, og så vidt vi vet kjører han Frankmotunet-hunder i år. Tror vi ser Robin godt opp på topp ti.
  9. Håkon Sørlie: Om han ligner sin far, kjører Håkon Sørlie i mål til en god plassering, helst øverst på resultatlista. Kjørte bra på Gausdal maraton – følg med på yngste blad Sørlie!
  10. Bjørnar Andersen: Har masse erfaring og rutine, og er selvskreven som topp ti-kandidat.
Tagger
Vis mer

Relaterte artikler

Close