Monsen mangler en hund

Ingen god start for Monsen på årets Iditarod. Her fra Femundløpet i fjor. Foto: Geir Sørmoen/Femundløpet

Det var en heller dårlig start på årets Iditarod for Lars Monsen. Hunden Hudson har stukket av fra viraken i Anchorage.

– Verste starten på showstartdagen fikk vi nå. Burdøren til Hudson hadde åpnet seg i løpet av transporten hit inn til Anchorage, og når dørene til hengeren ble åpnet så smatt han ut som ei kule. Hudson er litt skvetten og ble veldig skremt av alt viraken som råder her i startgata nå. Ingen klarte å fange han, og han er sist observert på vei ut av byen. Politiet, brannvesen og TV er varslet så alle ser etter han. Vi må bare krysse fingrene for at noen får tak i han!, melder teamet til Monsen på Facebook.

Publikum er nå informert om hendelsen og bedt om å holde utkikk etter den savnede hunden. Han var sist sett på vei mot Bootlegger’s Cove i følge KTUU. For Monsen selv var det viktig å holde motet oppe i forhold til resten av hundene, slik at han ikke påvirker dem med nervøsiteten rundt hendelsen.

OPPDATERING: Hudson ble funnet etter timesvis med leting. Etter tips om hvor hunden var så dro Lars Monsen sammen med hundene sine ut til stedet for å lete.

– Han kom løpende etter at han trolig luktet og hørte oss, sier Monsen til ADN.

Det er ikke fritt for fare når hunder kommer seg løs. To ganger i løpet av de fire siste årene har hunder på frifot blitt drept. I fjor ble en av hundene til John Baker, som var blitt satt av til en handler underveis i løpet, truffet av en bil og døde som følge av det. I 2015 var det Lachlan Clarke som mistet en hund etter at den hadde kommet seg løs i forbindelse med showstartet i Anchorage.

 

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close