Vi følger Mush Synnfjell live fra start til mål. Hold deg oppdatert her!

07.01 – 12:00
Da takker vi i Hundekjøring for følge gjennom Synnfjell Rundt og Mush Synnfjell i år, og vi gleder oss allerede til neste år! Takk til alle som har bidratt med meldinger og tips, samt alle de frivillige som gjør hvert et slikt løp mulig.

Den endelige listen når alle er kommet i mål finner du her.

07.01 – 11:57
Trond Hansen kom inn til en fjerdeplass, mens Katarina Esseth Afséer, som er førsteårs senior og kommer fra Sörsjön i Sverige like ved Trysil, kom inn til en femteplass. Hun er forøvrig datter av Kristin Esseth (som skal kjøre F600 med malamuter) og Christer Afseer som fullførte FL1000 med malamuter i 2017.

Guro Byfuglien kjørte seg opp fra en 14.plass og inn til en flott 6.plass.

07.01 – 11:37
Da er de som valgte å krysse Synnfjellet over, mens resten da har snudd. De som er over er nå på vei mot mål. Selv om det ble trøbbel for flere mot slutten så er det bare å ta av seg hatten for Jean Philippe Pontier. Han kjøre raskest og slapp unna det verste uværet, og vant med det årets løp.

Det ble en overraskende 2.plass til Sivert Kjøsnes fra Torpa. Han gikk ut som nummer ni ved Fløytedammen, og uværet gjorde at han klatret raskt oppover. Sebastian Plur Nilssen fra Oslomarka tar tredjeplassen. Han gikk ut bak Kjøsnes fra siste sjekkpunkt.

Nå handler det mer om å få folk trygt frem til Spåtind, og det ser ut til å gå greit.

07.01 – 11:21
Spanske Jorge Alberto Andrés Garcia velger å bryte på sjekkpunkt Fløytedammen.

07.01 – 11:11
Da er det kommet melding om at Elisabeth Edland har brutt.
Har du abonnement så kan du se intervjuet med Elisabeth Edland her fra vår portrettserie «I en sofa på Åstjern».

07.01 – 11:10
Thomas Wærner

Vinden er nå på sitt antatt sterkeste. Den skal løye litt om en time, men øker så på igjen før den så løyer av på ettermiddagen.

07.01 – 11:08
John Erik Eriksen har også brutt i vinden, og dermed ligger Edland nå oppe på en 2.plass.

07.01 – 10:43
Thomas Wærner

Tøff start på hundekjørerkarriere for en som en med for første gang!

07.01 – 10:19
Thomas Wærner

Thomas har møtt flere spann som er på vei over, og sammenligner forholdene litt med Finnmarksløpet. Her møter han også sin tidligere handler Ronny Grønn som selv holder på å bygge opp en egen kennel.

07.01 – 09:59
Jimmy Petterson har brutt og er nå kommet seg trygt tilbake til hotellet.

07.01 – 09:55
Det meldes at det et fem-seks spann på vei over fjellet. Sivert Kjøsnes og Sebastian Plur Nilssen er to av dem. Noen har snudd, men arrangørene er på vei ned for å se om de kan komme seg over likevel.

– Det er fullt mulig om de har skikkelig ledere. Løypa er godt stikket selv om vinden er sterk, sier Thomas Wærner.

07.01 – 09:42
Thomas Wærner

Det tøffe forholdene fortsetter i Synnfjellet, men humøret er det ingenting å si på. Her møter Thomas på Trond Hansen fra Oslomarka Trekkhundklubb.

07.01 – 09:27

Thomas Wærner

Thomas Wærner was live.


Thomas Wærner har nettopp Elisabeth Edland på vei over Synnfjellet i uværet. Bare hør kommentarene….det er rett og slett festelig!

07.01 – 09:17
Da er det bekreftet at Jean Philippe Pontier er i mål og vinner dermed Mush Synnfjell 2018. Han ble klokket inn 08:40. Fortsatt ligger enkelte værfaste, og andre har sågar snudd i vinden. Det mangler fortsatt GPS på en rekke kjørere så det hele er litt uoversiktlig akkurat nå. Vi gratulerer franskmannen som bor i Tolga med å ta hjem sin andre seier på rad i Mush Synnfjell.

07.01 – 08:46
Flere kjører har snudd og kjører nå tilbake til sjekkpunktene som følge av været. Det meldes om null sikt på fjellet. Ser ut til ekstremvære «Cora» som nå treffer Møre og Romsdal samt Trøndelag, også skaper problemer for Mush Synnfjell.

07.01 – 08:37
Meldinger fra fjellet forteller at Eriksen og Edland nå ligger værfaste.

07.01 – 08:12
Pontier er nå over fjellet, og bak har Luque, Branquart, Hansen, Ortega, Kjøsnes, Plur Nilssen og Schanche også forlatt det siste sjekkpunktet. De vil etterhvert møte den stadig økende vinden og snøfonnene oppe på fjellet.
Fortsatt er det ingen GPS-kontakt med Eriksen og Edland og det er derfor umulig å si noe om løpsutviklingen.

07.01 – 07:20
Rapporter fra fjellet viser at det er sterk vind i området, og arrangøren lar kjørerne kjøre rett over fjellet i stedet for rundt på vestsiden hvor det blåser aller mest.

– Det er et par steder hvor det er veldig føyke. Sporene blåser igjen etter snøscooteren, og det er opptil halvmeter med skavler som møter oss, sier Thomas Wærner til Hundekjøring. Han er nå oppe på selve fjellet for å kjøre opp sporene så godt som det lar seg gjøre. Det er strekke på et par kilometer som vil bli krevende for kjørerne. Se video fra fjellet her.

Det er også en del tekniske utfordringer med det TrackYou, og noe kan skyldes kaldt vær som gir dårlige batterier.

07.01 – 07:05
Jimmy Petterson er i gang med sin siste etappe, samtidig som Pontier er i gang med å klatre oppover Synnfjellet. Franskmannen fra Tolga ser ut til å ha et solid grep om den jeveste plassen, og kan gjenta fjorårets seier. Av en eller annen grunn vises ikke Eriksen og Edland på TrackYou akkurat nå, men det ordner seg forhåpentligvis etterhvert.

07.01 – 06:49
Det er litt forvirring når det kommer til TrackYou. Både John Erik Eriksen og Elisabeth Edland er i gang med sin siste etappe, men dukker ikke opp på trackingen. Dessuten ser det ut som om Trond Hansen og Sivert Kjøsnes fortsatt er ute i løype, men K2 som er selve tidtakersystemet helt klart viser at disse hviler på det siste sjekkpunktet. Vi håper det retter seg etterhvert.

07.01 – 06:29
Vinden er nå i ferd med å øke på Synnfjellet. Den har nå en styrke på 12 m/s (liten kuling), men er ventet å øke til den når sitt makspunkt på 16 m/s (stiv kuling) i løpet av dagen. Vinden er ventet å skulle avta etter klokken to i ettermiddag.

07.01 – 06:24
Av de fem spanjolene som gikk sist ut fra sjekkpunkt Spåtind så har Julio og Igo Eizagirre brutt. De tre andre er på vei til sjekkpunkt Fløyterdammen.

07.01 – 06:18
Ser man på resten av feltet så er det et noen navn som har kjørt seg godt oppover på listen. Fran Ortega gikk fra Spåtind på en 15.plass, men ligger nå som nummer åtte, mens Trond Hansen og Sivert Kjøsnes har begge kjørt seg opp to plasser og ligger nå som nummer sju og ni.

07.01 – 06:10
Pontier har forlatt siste sjekkpunkt 05:50 og er nå igang med den siste etappen. Han har nå en ledelse på 31 minutter på Eriksen og 53 minutter på Edland. Det betyr at Eriksen først kan startet 06:21 og Edland 06:43. De fem spanjolene er også igang med den andre etappen etter å ha forlatt Spåtind først klokken 01:25.

07.01 – 00:52
Da er Pontier inne til andre sjekkpunkt, og det med en solid ledelse foran Eriksen og Edland. Pontier har hatt en snittfart på 14,6 km/t, og nå venter fem timer med hvile før de siste 50 km skal gjennomføres. Vi her i redaksjonen tar også litt søvn, men vi er tilbake til starten av siste etappe.

07.01 – 00:30
Oppdatering på savnede hundekjøreren. Den savnede har kommet til rette og er i god behold, sier politiet via Twitter. En mann som befant seg på en hytte i Suvågen visste at en mann var savnet, og så lys i nærområdet og kjørte ut med snøscooter. Fikk kontakt etter forholdsvis kort tid.

07.01 – 00:28
Pontier har god ledelse på vei mot sjekkpunkt Fløyterdammen hvor det nå venter fem timers obligatorisk hvile. Eriksen, Edland, Petterson og Luque følger deretter.Det er først nede på sjetteplassen at det er tett som hagl mellom hele syv kjørere og hvor det har vekslet på rekkefølgen. Fortsatt er det fem kjører som ikke har startet fra sjekkpunkt Spåtind.

Hundekjøring har også fått melding om at politiet i Telemark melder på Twitter nå i kveld at det pågår en leteaksjon etter en hundekjører i området Møsvatn i Rauland. Mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder bidrar i søket. Vi oppdaterer saken så fort vi vet mer. Været i området er i ferd med å bli svært krevende og det har allerede gått to snøskred i Telemarkstraktene i løpet av gårsdagen.

06.01 – 23.10
De fem første plassene ser ut til å holde sine posisjoner. Først på sjetteplass finner vi en endring ettersom Thibaut Branquart har gått forbi Anders Schanche. Pontier virker å ha festet et visst grep om det hele, men i denne sporten kan en stor ledelse mistes i løpet av kort tid. Eriksen og Edland har fulgt hverandre gjennom hele etappen så langt.

06.01 – 22:35
Kartet i TrackYou er nå blitt oppdatert og kilden til frustrasjon borte. Sebastian Plur Nilssen er i ferd med å kjøre seg oppover i feltet. Gikk som nummer ti, men har i løpet av de første kilometerne kjørt inn Knut Helge Reiersgård og kniver nå med Trond Hansen om åttendeplassen. Guro Byfuglien gikk som nummer 11 men har fått stopp like etter starten og er blitt forbigått av Katarina Esseth Afséer, Jan-Åke Persson og Fran Ortega.

06.01 – 22:24
Ytterligere åtte løpere har gitt seg i kast med de neste 60 km. Pontier er nå i ferd med å kjøre seg opp på Synnfjellet og har beholdt sin ledelse så langt i løpet, men venter høyfjellet og vinden på kjørerne.

Klikk på kartet for å få det stort opp.

06.01 – 22:19
Stor forvirring blant sofamusherne, men her er løypekartet slik det skulle vært også på TrackYou.  Om du ser på svarte strekene samtidig som du ser på TrackYou, så ser du hvorfor løperne er så langt uten for sporet på datamaskinen. Så ha to tanker eller to bilder i hodet på en gang så går dette greit å følge kjørerne gjennom natten.

06.01 – 22:09
John Erik Eriksen stopper litt opp, men kommer seg i gang igjen. Har imidlertid sluppet Edland nærmere seg, og skaper med det ny spenning i vinternatten.

06.01 – 21:59
Kent Birkeland bryter på sjekkpunkt Spåtind. Han skulle gått ut 22:59.

06.01 – 21:53
Arrangøren opplyser at franskmannen er på rett plass, og viser at det er feil i trackingsystemet. Løypetraséen er ikke lagt korrekt inn, så dermed kan dramatikken avblåses i denne omgang.

06.01 – 21:48
Dramatikk kort tid etter starten for Pontier. Akkurat befinner franskmannen seg langt utenfor løypa, og i følge arrangøren så har løypa ennå ikke blitt lagt om. Det gir Eriksen, Edland og de andre som kommer bak en sjanse til knappe inn på ledelsen. Jimmy Pettersson og Salva Luque er også i gang med etappen fra Spåtind til Fløydammen.

06.01 – 21:22
Elisabeth Edland har kjørt ut fra Spåtind ti minutter etter Eriksen, og de to foran får neppe noe gratis av denne erfarne kjøreren.

Har du abonnement så kan du se intervjuet med Elisabeth Edland her fra vår portrettserie «I en sofa på Åstjern».

06.01 – 21:18
Iselin Eliassen Sveen og Vidar Sveen kom akkurat i mål på Synnfjell Rundt, og dermed er alle i den klassen trygt inne i målområdet. Vinden er nå i ferd med å tilta i styrke, og John Erik Eriksen har forlatt Spåtind for å ta opp jakten på Pontier.

06.01 – 21:05
Det dårlige været som er varslet har fått enkelte av kjørerne til å spekulerer på å la vær å kjøre videre. Mye føyke, dårlig glid og nesten ikke muligheter til å løpe eller sparke mye har også gjort at mange har hatt en lang etappe. Spennende timer i vente for kjørerne og sofamusherne.

06.01 – 20:45

Jean Philippe Pontier inne på sjekkpunkt Spåtind. (Foto: Johanne Sundby)

Da er Jean Phillipe Pontier i gang med sin andre etappe, og han starter samtidig som at de siste fem spanjolene kommer inn til sin første hvile.

Hennie Fische Pettersen (Foto. Johanne Sundby)

06.01 – 20:43
Hennie Fische Pettersen er bare 11 år og arrangementets yngste deltaker, men ble likevel nummer tre i klassen Synnfjell Rundt 2018. Hun hadde med seg ledsager Eileen Strøm. Tøffe jenter begge to!

06.01 – 20:38
Det er meldt sterk vind i morgen tidlig, og arrangørene jobber nå med å legge opp en alternativ rute.

– 16 meter i sekundet tilsvarer stiv kuling og det er ikke alle jeg vil sende ut i en slik vind med såpass mange kuldegrader, sier Wærner. Han lover at distansen skal bli den samme, men at løypa kan bli flyttet for å skjerme mest mulig mot den sterke vinden.

06.01 – 20:28
Da er redaksjonen på plass igjen etter en aldri så liten tacotallerken for å følge etappen fra Spåtind hotell til Fløydammen. En distanse på 60 km.

Siden sist vi var inne har det kommet inn melding om at Morten Rønseth har brutt etter han mistet lykta si og kjørte feil inn til mål.  Fortsatt er det folk som ikke har kommet inn til sjekkpunktet, og Thomas Wærner sier til Hundekjøring at han er overrasket over spredningen inn til første sjekkpunkt.

– Et par timer hadde jeg regnet med, men dette er helt uvanlig, sier Wærner.

06.01 – 19:27
Det blåser godt i vintermørket på Synnfjell. Ken Ingvaldsen har lagt ut tre klipp på FB som viser at det er surt på fjellet nå. Video 1. Video 2 og Video 3.

06.01 – 19:19
Startrekkefølgen fra sjekkpunkt Spåtind i følge K2 ser slik ut.
1. Jean Philippe Pontier – starter 20:42
2. John Erik Eriksen – starter 21:06
3. Elisabeth Edland – starter 21:16
4. Jimmy Petterson – starter 21:28
5. Salva Luque – starter 21:35
6. Anders Schanche – starter 21:58
7. Thibaut Branquart – starter 22:01
8. Sebastian Plur Nilssen – starter 22:03
9. Trond Hansen – starter 22:05
10. Knut Helge Reiersgård – starter 22:05
11. Sivert Kjøsnes – starter 22:16
12. Guro Byfuglien – starter 22:16
13. Katarina Esseth Afséer – starter 22:19
14. Jan-Åke Persson – starter 22:26
15. Fran Ortega – starter 22:26
16. Lars Sandaker Kvittingen – starter 22:40
17. Roland Dubelly – starter 22:46
18. Kent Birkeland – starter 22:56
19. Bente Sofie Alhaug – starter 22:56
20. Mathis von Siebenthal – starter 23:12

Tidspunktene for de som er ute i løypa blir oppdatert etterhvert som de kommer inn til sjekkpunktet.

06.01 – 18:56
Lars Sandaker Kvittingen, Roland Dubelly, Kent Birkeland og Bente Sofie Alhaug har kommet inn til sjekkpunkt mens Mathis von Siebenthal er straks inne. Et godt stykke bak i sporet er det fem spanjoler som er de siste i denne klassen. De kjører samlet.

06.01 – 18:44
Sven-Erik Gullbekk har gjort unna sitt løp og kom inn til en femteplass i Synnfjell Rundt, ni minutter etter Hennie Fische Pettersen. I skrivende stund er Ronja Persson på vei på mot like ved hotellet og like etter henne kommer Morten Rønseth. Ute i sporet er også Iselin Eliassen Sveen og hennes ledsager Vidar Sveen, og de får nok en fin tur under en stjerneklar nattehimmel på vei mot mål.

06.01 – 18:35
I Synnfjell Rundt har både bronsjevinner Hennie Fische Pettersen og hennes ledsager Eileen Strøm kommet til mål. Dermed går tredje og fjerdeplassen til Ringerike Trekkhundklubb.

Mush Synnfjell tar fortsatt i mot flere inn til sjekkpunkt. Siden sist har Trond Hansen, Knut Helge Reiersgård, Sivert Kjøsnes, Guro Byfuglien, Katarina Esseth Afséer, Jan -Åke Persson og Fran Ortega kommet til mål i den rekkefølgen. Vi kommer med starttidspunkter for avgang sjekkpunkt Spåtind ca. klokken 20:30 – for de som følger oss fra sofakroken.

06.01 – 18:07
Tre nye inn til sjekkpunkt Spåtind. Debutanten Anders Schanche inn som nummer seks, franskmannnen Thibaut Branquart som nummer sju og Oslamarkas Sebastian Plur Nilsen inn som åttende mann. De kan tidligst kjøre videre klokken 21:58, 22:01 og 22:03.

06.01 – 17:41
To nye inn til sjekkpunkt. Jimmy Petterson inn til fjerdeplass tolv minutter bak Edland, mens Salva Luque kom etterpå og starter syv minutter bak Petterson.

06.01 – 17:29
Nummer to i årets Synnfjell Rundt ble Thorvild Dahlen. Han kom inn til sølv klokken 17:25, som er 57 minutter bak vinneren Petterson. Petterson har hatt en snittfart på 14,5 km/t, mens Dahlen holdt 12,0 km/t.

06.01 – 17:19
Elisabeth Edland inn som nummer tre til første sjekkpunkt, og starter ni minutter etter Eriksen ut fra hotellet. Altså 21:16.

Thomas Wærner er på arrangørsiden av Mush Synnfjell i år. (Foto: Alexander Galak/Femundløpet)

06.01 – 17:07
Thomas Wærner sier til Hundekjøringen at han er godt fornøyd med arrangementet så langt.

– Fine løyper og godt vær har det vært. Nå er vi mer spente på det ekstremværet som er meldt i morgen, sier Wærner som er med på arrangørsiden.

John Erik Eriksen er straks inne til første hvilen og vil da kunne dra ut 25 minutter etter Pontier. Altså 21:07.

06.01 – 16:48
Pontier er inne til første hvile klokken 16:42 og kan tidligst kjøre videre klokken 20:42. Han vant i fjor foran Elisabeth Edland og Lance Mackey, og ligger sånn sett godt i rute til å gjenta bedriften.

06.01 – 16:38
Pontier er nå like ved hotellet hvor den første obligatoriske hvilen på fire timer skal tas. John Erik Eriksen, som i år samarbeider med Robert Sørlie, ligger fortsatt på 2. plass med Elisabeth Edland like bak.

06.01 – 16:32
Der var Ami Pettersson i mål klokken 16:28 som vinner at Synnfjell Rundt 2018. Hun har regelrett knust all motstand og vinner soleklart foran resten av klassen. Vi gratulerer henne og Jämtlandsfjällens Slädhundklubb!

06.01 – 16:17
Da har John Erik Eriksen passert på Øytjennsæterveiskillet foran Elisabeth Edland. Se video her.

Samtidig her Ami Pettersson på vei mot mål. Hun har nå rundet Skjervungfjellet og har bare sjarmøretappen frem til seier i årets Synnfjell Rundt.

06.01 – 15:59
Jean Philippe Pontier første ekvipasje i klassen Mush Synnfjell ved Øytjennsæterveiskillet. Se video her.

06.01 – 15:49
Da har Ami Petterson passert Øytjennsæterveiskillet. Se video her.

Litt kluss i veikrysningen, men det ordnet seg med litt hjelp. Nå er det nesten straka vegen hemmat. Over Klevmosæterhøgda, rundt Skjervungfjellet og inn til mål.

06.01 – 15:45

Frivillige som bidrar til Mush Synnefjell 2018. (Foto: Johanne Sundby)

De frivillige gjør en formidabel innsats for å få løpet på skinner. Står applaus til dem!

06.01 – 15:31
Det har skjedd en utvikling i Mush Synnfjell som vi så antydning til tidligere i løpet. Jimmy Petterson faller bakover, og har etter det vi kjenner til en hund i spannet. Det har ført til at John Erik Eriksen og Elisabeth Edland nå har fått en luke til svensken. Samtidig så holdet Jean Phillipe Pontier ledelsen, og så gjenstår det å se hva de obligatoriske hvilene vil medføre. Har franskmannen åpnet for hardt?

06.01 – 15:25
Sola er borte fra løypene nå, og etterhvert som kjørerne kommer ned av fjellet så roer også vinden seg noe. Det kan vi se av klippet fra Thomas Wærner her. Det viser Ami Petterson like før hun vender nordover og mot mål i Synnfjell Rundt. Bak holder Thorvild Dahlen stand på 2.plass, mens Ronja Persson nå kjører ensomt på en 3.plass.  Bak henne følger Eileen Strøm, Svein-Erik Gullbekk, Hennie Fisher Pettersen og Morten Rønseth i en tett klynge på vei mot Hasatjernet.  Mens Vidar Sveen kjører med Iselin Eliassen Sveen oppover mot løypas høyeste punkt.

06.01 – 15:09
Kun et stort uhell må til for at Ami Pettersson ikke vinner Synnfjell Rundt 2018. Hun har en så stor ledelse nå at dette trolig holder helt inn. Hun er nå nede av fjellet og starter turen over myrområdene sørover før hun igjen snur nordover og opp til Synnfjell Sport Hotell. Sola er i ferd med å gå ned over Synnfjellet som vi ser av klippet til Thomas Wærner.

Mush Synnfjell er langt mer åpent, selv om Pontier har en liten ledelse på Edland, Petterson og Eriksen i øyeblikket. Litt lenger bak finner vi Salva Luque på en femteplass, en posisjon hun har hatt lenge. Litt lenger bak følger så en trio med Anders Schanche, Knut Helge Reiersgård og Thibaut Branquart.  Sebastian Plur Nilsen og Guro Byfuglien kjemper nå om 9.plassen så langt. Men det er fortsatt langt igjen til mål.

06.01 – 14:30
Ledelsen til Jean Philippe Pontier øker i Mush Synnfjell. Han er nå nede i Goddalen, og svinger etterhvert østover igjen. Oppe på fjellet holder Jimmy Petterson, Elisabeth Edland og John Erik Eriksen stadig følge. De er nå straks ved Hasatjernet.

06.01 – 14:23
Thomas Wærner fanger inn Ami Pettersson i fint driv.

06.01 – 14:20
Om Jimmy Petterson sliter litt i Mush Synnfjell, så kan ikke det samme sies om kona Ami Petterson. Hun leder klart i Synnfjell Rundt, og har nå passert Hasatjernet og starter nå å følge Goddalen frem til Bergsæterklufta. Thorvild Dahlen ligger fortsatt på en trygg 2.plass og har nå nådd frem til Lønvatnet.

06.01 – 14:08
Jimmy Petterson har allerede fått en hund i sleden. Ser ut at dette blir tungt for svensken ettersom Elisabeth Edland haler kraftig innpå. Se live fra Thomas Wærner her!

06.01 – 14:06
Mush Synnfjell. Jean Philippe Pontier har skaffet seg et lite forsprang på Jimmy Petterson. Franskmannen fra Tolga er nå straks ferdig med Lønvatnet og er på vei på Hasatjernet 1220 m.o.h, mens Petterson har fått følge av Edland og Eriksen på vei mot Løtvatnet.

06.01 – 14:01
Synnfjell Rundt. Ami Petterson her nå godt oppe på fjellet og har nå kursen for løypas høyeste punkt og Hasatjernet. Dette har hun stålkontroll på virker det som. Thorvild Dahlen ligger fortsatt på 2.plass og ahr nå startet oppstigingen til selve Synnfjellet. Ronja Persson og Morten Rønseth nærmer begge seg Gardsætra.

06.01- 13:55
Thomas Wærner live fra Synnfjellet. Snøscooterfolket gjør en kjempejobb!

06.01 – 13:50
Da har vi fått et tetskifte igjen i Mush Synnfjell. Jean Philippe Pontier nå oppe på Synnfjellet foran Jimmy Pettersson.

06.01 – 13:44
Thomas Wærner sender live på FB!  Klippet viser Ami Petterson i ensom majestet oppover Synnfjellet.

06.01 – 13:37
Det er bra vær på Synnfjell i dag. Blå himmel og rundt -11. Vinden er moderat bris med 6 m/s fra nordvest. Utover ettermiddagen og kvelden vil vinden øke til frisk bris med 9 m/s fra nord – nordvest. Temperaturen vil synke litt, men ikke nevneverdig i følge Yr. Vinden vil avta til moderat bris etter midnatt, men dreier da til vest-nordvest. Det er meldt om ekstremvær på Møre og Romsdal, og det er også meldt sterk vind i Buskerud, Oppland og Hedmark. Så får vi se hvor sterkt det vil prege været for kjørerne og hundene.

06.01 – 13:36
Da har tetgruppene kommet frem til Gårdsæter og skal gi seg i kast med selve Synnfjellet. Ami Pettersson er første som starter oppkjøringen, og hun har nå et solid tak på løpet. Vil det holde helt inn?

06:01 – 13:25
Du kan selv følge trackingen her om du ønsker det. Vi oppdaterer fortløpende.

06.01 – 13:20
Mush Synnfjell har også nådd frem til enden av Synnfjorden ved Jimmy Petterson og Jean Philippe Pontier. Elisabeth Edland er snart der og John Erik Eriksen ligger fortsatt like bak. Salva Luque ligger som nummer fem med Anders Schanche hakk i hæl.

06.01 – 13:16
I klassen Synnfjell Rundt har nå Ami Petterson kommet frem til enden av Synnfjorden og setter nå kursen langs Lenna og over til Gardsætra. Thorvild Dahlen har nå passert Oppsjøhytta, mens Ronja Persson og Morten Rønseth er på vei over Oppsjømyra.

06.01 – 13:15
Endrede deltaker tall. Det er tilsammen 39 ekvipasjer i aksjon. 29 kjører Mush Synnfjell, mens de ti resterende kjører Synnfjell Rundt.

06.01 – 13:09
Spørsmål om løpet kan du sende inn til oss via Facebook eller via sms til 90917353. Har du bilder fra løpet så tar vi gjerne i mot det på mobil eller epost til knut@hundekjoring.no

06.01 – 13:08
Ami Pettersson fra Jämtlandsfjällens Slädhundklubb i Sverige har tatt et solid grep om Synnfjell Rundt. Øker nå hele tiden til feltet lenger bak i følge trackingen.

06.01 – 12:57
I klassen for Synnfjell Rundt det er Ami Pettersson som har kommet klart best i gang, og litt lenger bak finner vi Thorvild Dahlen. Ronja Persson på 3.plass har følge av Morten Rønseth.

I klassen Mush Synnfjell er det Jimmy Petterson overtatt føringen foran Jean Philippe Pontier, og Elisabeth ligger fortsatt på 3.plass men har nå fått følge av John Erik Eriksen fra Hurdal.

06.01 – 12:50
I klassen Synnfjell Rundt kjører både Claus Hanssen Grennes, som vant 5-mila begrenset klasse – med raskeste tid av alle, og Thorvild Dahlen, som vant 5-mila åpen klasse. De første kjørerne i denne klassen er ventet inn fra kl. 16.00 i dag. Grennes sto på startlisten, men stilte ikke til start.

06.01 – 12:39
Langs Dokkfløyvatnet er det Jean Philippe Pontier som har tatt føringen, og det med Jimmy Petterson like bak. Elisabeth Edland ligger foreløpig på en 3.plass.

06.01 – 12:37
I klassen Synnfjell rundt er det del påmeldt 12 deltakere, mens det i Mush Synnfjell er 31 deltakere.

06.01 – 12:32
Starten er unnagjort og spannene er nå på vei opp til Oppsjøhytta.

06.01 – 12:23
Starten er i gang for Synnfjell rundt. Se her!
Thomas Wærner dekker også via mobil. Se her!

06.01 – 12:10.
Da er det klart for årets Mush Synnfjell og vi dekker det live fra start til mål. Det er to løp som går samtidig. Synnfjell rundt starter først, og her er det ingen begrensning på antall hunder og kjørerne kan kjøre med hva de vil. Det være seg pulk eller slede. Med seg har kjørerne mat og utstyr til seg selv og hundene for å klare seg 24 timer i fjellet.

Spannene spennes opp etter at startskudd har gått, og det er kun tillatt med postesokker på hundene før start. Langkjetting må fjernes straks starten har gått. Ingen aldersbegrensning, men alle under 15 år må ha ledsager som er ansvarlig. Distanse er i underkant av 70 km. Løypa går fra hotellet rundt fjellet og tilbake til hotellet. Samme trasé som første del av MUSH Synnfjell. Løypas høyeste punkt er 1200 meter.

Selve Mush Synnfjell har også fellesstart. Mush Synnfjell 2018 vil ha to sjekkpunkter, sjekkpunkt ved Spåtind Sport Hotell og sjekkpunkt Fløyterdammen. Det vil være obligatorisk hvile på sjekkpunktene, fire timer på sjekkpunktet ved hotellet og fem timer på sjekkpunkt Fløyterdammen. Alle spann må gjennom en obligatorisk veterinærkontroll underveis i løpet. Dette gjøres ved et av sjekkpunktene. Ingen tidsbregrensning, men kjørerne må være i mål innen kl 17.00 på søndag.

Close