Nå jager jentene på Femundløpet

Jager: Aleksandra Torgersen.

Tre jenter jager bak førstemann i sporet, på begge distansene på Femundløpet akkurat nå.

Av Marit Beate Kasin

Stillinga inn til Tolga er Ola Brennodden, Nina Wivesoll Vollen, Aleksandra Torgersen, og Stine Berget Nordvik. Det er med andre ord  tre jenter i ryggen på Ola Brennodden, som alle er sultne på seier på F400.

– Jentene ruler

Det er drøy halv time som skiller Bennodden og nummer to. Vi har tatt en prat med noen av dem som ligger på Tolga nå. De forteller om spreke hunder, høy fart og gode spor.

– Aleksandra er veldig fornøyd med bikkjene, og syns det gikk unna inn mot Tolga. Hun var i strålende humør, men selvfølgelig sliten. Alle bikkjene så bra ut og trolig forsetter alle åtte videre mot Røros, forteller handler og samboer Fredrik Westlie.

At det er jentene som «ruler», syns han er moro.

– Nå er det tett med jenter i toppen, og det blir et skikkelig oppgjør inn mot Røros. Det er veldig moro, sier Westlie, som straks skal sende samboeren ut på sporet etter Ola Brennodden og Nina Vollen.

Tre i tet på F600

Det er også verdt å merke seg at Torgersen kjørte sitt første F400 i fjor, til en 8.plass, mens Nina W. Vollen er førstegangskjører.

På F600 er det svensken Petter Karlsson som ligger først i sporet, men også han jages av sultne jenter tilbake mot Orkelbogen 2. Birgitte Næss ligger bak, og dro ut nærmere 06.00 i dag tidlig, om lag 45 minutter bak Karlsson.

På tredjeplass jager Inger Marie Haaland, som tok åtte timers hvile på Søvollen. Hun er etterfulgt av Barbara Inauen, som dro ut 07.25.

Tagger
Vis mer

Relaterte artikler

Close