Nummer 1 2017 – Mackey på Mush Synnfjell

Innhold i denne utgaven: Gausdal Maraton. Hellemobotn eller døden. Mush Mackey. Tøff diabetiker på sporet. Når Mattilsynet banker på døra. Innlegg: Syke regler ved mislighold. Bokutdrag: Ny bok om hundekjøring. Hals over hode på Hamar. Utstyr. Fra arkivet: Langdistansetrening i kort løype. Hundehelse: Nye regler ved innreise med hund. Quiz. Spann & samliv: Oppgjørets time. Monica mot mål: Alene hjemme

Utgavens leder:

Velkommen til vinteren

Nå er det sledesesong igjen, i alle fall for dem som har snø. For oss sørpå har det til nå – det vil si slutten av januar – vært ny rekord i dårlige sledeforhold. Men ut med hundene må vi lell, samme om vi konkurrerer eller ikke. Noen har tilbrakt timevis i bil for å komme til snø, noen kjører fremdeles vogn eller atv, mens i andre deler av landet har man hatt helt ideelle forhold lenge.

Her i bladet er det både konkurranse, tur- og, ikke minst, lesesesong. Vi har vært på flere av årets tidlige løp, som Mush Synnfjell, som i år hadde celebert besøk fra Alaska. Lance Mackey var svært fornøyd med å få kjøre løp i Norge, og det var takket være manges dugnadsinnsats.

Familien Kvandal / Solbergs kløvtur gjennom øde Narvikfjell – skrevet av Sigrid Kvandal Solberg  på 13 år – er en flott beretning om natur-opplevelser og familiesamhold. Dette turfølget bør inspirere andre til å gi seg i kast med lignende prosjekter.

En ny bok vil kanskje også inspirere en del, spesielt dem som er ferske i gamet. Johanne Sundby gir ut boken «Hundekjøring – for oss som ennå ikke har vunnet Finnmarksløpet». Denne har nok vært etterlengtet av mange.

God lesning. 

red

Tagger
Vis mer

Relaterte artikler

Close