Nummer 2 2017 – Bergebyløpet N70

Nummer 2 2017

Noen av sakene i denne utgaven: Klubb med succé / – Ja til kiropraktikk på løp / Bergebyløpet N70 – helt på egne bein / Hvordan få kontroll på hundens puls / Femundløpet 2017 / Megaquiz / Hundehelse: Reveskabb.

Utgavens leder: Våre rettigheter må ivaretas

Femundløpet gikk av stabelen til stor applaus fra publikum bak tv- og pc-skjermene. Det beste Femundløp noensinne, er dommen fra mange. Men det var noen skår i gleden. Skuffelsen var stor over at TV2 knapt viet F400 oppmerksomhet  –«et spørsmål om prioritering» var begrunnelsen fra tv-kanalen. Når da Femundløpet selv heller ikke hadde noe presseteam eller andre til å oppdatere på sine nettsider, var det nesten som om denne klassen ikke var del av året løp. Her håper vi at løpet tar sin del av ansvaret og finner en løsning i kommende år – hvis TV2 fortsatt skal ha sendinger fra løpet, med et slik begrenset fokus.

To kjørere ble diskvalifisert under årets løp. Vi tror dette henger sammen med et ønske om å skjerpe reglene og sikre dyrevelferden på langdistanseløp. Det stiller vi oss fullt og helt bak. Men det er svært viktig at det skjer på en etterettelig og ryddig måte. «Vi må vite hvem som representerer oss», sier Didrik Sand, og setter fingeren på noe essensielt: Har kjørerne tilstekkelig medbestemmelsesrett, og er deres rettssikkerhet ivaretatt i slike saker? Her er det viktig at NHF kommer på banen og rydder opp.

Men løp er mer enn Femund og Finnmark, og det ser ut til å være en tendens til at flere søker mot alternative løp. Kanskje fordi de ønsker å slippe unna «alt surret og støyen», som en kjører uttrykker det. Bergebyløpet N70 er i så måte en god representant for denne trenden.

red

Vis mer

Relaterte artikler

Close