Nummer 3 2017 – Med malamuter til mål

 

Nummer 3 2017

Noen av sakene i denne utgaven: 100-mila med malamuter / Et Trappers Trail litt på grensen / Frafall skaper hodebry / NHF – et forbund i endring / To trofaste sjeler på sidelinjen / Løp med godt humør / – FL-500 er beintøft / Sikret seieren i FL-1000 / Hundehelse: Våteksem / I fri dressur: Etterpårommet – det tok slutt.

Utgavens leder: Vi trenger flere stemmer

Langdistanse har aldri hatt slikt mediefokus på seg som nå, og dette vil nok bare øke på i årene fremover.  TV2 og NRK sine bilder fra de store løpene har gjort enda flere nordmenn oppmerksom hvilken fantastisk sport hundekjøring er. Riksmediene er veldig på, og med et stadig ønske om å komme med unike saker og bilder fra sporten. Det fordrer også mye av oss som er i miljøet.

Kontrollene vil øke i omfang, det må vi bare avfinne oss med. Det som er viktig å ta tak i er hvordan kontrollene skjer og at de følger et forutsigbart system som gjør det mulig for kjørere og arrangører å forholde seg til. Sporten er i vekst, og en del voksesmerter må påregnes. Likeså at det dukker opp enkelte barnesykdommer fra tid til annen. Det må vi lære oss å leve med og søke å finne en løsning som er levelig for alle parter.

Økt åpenhet med sterkt fokus på hundevelferd blir nok en gjenganger i årene fremover. Mediene og folk generelt er opptatt av dyrevelferden, men mange har en noe fordreid syn på hva som er bra for en hund og ikke. Dette krever at miljøet selv definerer og forklarer det norske folk hva de mener er god velferd. Nettopp derfor er det viktig hvordan vi oppfører oss og snakker i mediesammenheng. Det er viktig at kjørere og andre tør å være åpne om sine tanker og syn på sporten, og at man formidler dette på en saklig og god måte.

Uten dialog og debatt får vi et vilt anarki. Det er det siste sporten vår trenger.

red

Vis mer

Relaterte artikler

Close