Nye regler ved innreise med hund til Norge

Alle hunder som har vært i utlandet må behandles mot revens dvergbendelorm 24-120 timer før innreise til Norge. Behandlingen må skje hos veterinær og føres inn i hundens pass.

Er du glad i rørte tyttebær? Vil vi spise bær i naturen? Da bør du hjelpe oss å holde revens dvergbendelorm unna norsk natur, skriver veterinæren.

Av Linn Lunow, Nannestad- og Gjerdrum Dyreklinikk

01.01.2017 trådte nye regler i kraft når det gjelder innreise med hund til Norge. Alle hunder som har vært i utlandet må behandles mot revens dvergbendelorm (Echinococcus multilocularis) 24-120 timer før innreise til Norge. Dette gjelder ikke ved direkte innreise fra Finland, Storbritannia, Irland og Malta.

Behandlingen må skje hos veterinær og føres inn i hundens pass.

Revens dvergbendelorm er ikke farlig for hunder og katter, men kan forårsake alvorlig sykdom hos mennesker. Mennesker kan smittes ved direkte kontakt med et smittet dyr, eller ved inntak av sopp og bær fra områder hvor parasitten finnes.

Når du reiser med hund:

Behandling innen 24-120 timer før innreise til Norge (unntak: Finland, Storbritannia, Irland og Malta).

Behandlingen gis av veterinær og føres inn i passet.

Hunder som er behandlet tidligere enn 24 timer før innreise og har oppholdt seg i skog og mark i mellomtiden, anbefales en behandling når de kommer hjem, da de kan ha plukket opp ny smitte etter at tabletten- er gitt.

Ved 28-dagers intervall gis 2 behandlinger med minimum 24 timers og maksimum 28 dagers mellomrom. Den siste behandlingen er da gyldig i 28 dager. Da trenger hunden ikke å oppsøke veterinær i utlandet innenfor disse 28 dagene.

Det er viktig at en hund som får behandling med 28-dagers intervaller får en avsluttende behandling etter siste tur, hvis man ønsker et opphold i behandlingen mot revens dverg-bendelorm. Dette må attesteres i passet av veterinær.

Praktisk sagt:

Skal du på dagstur til f.eks. Sverige med hunden, må den være inne i et 28-dagers behandlingsintervall. Hvis man oppsøker veterinær i utlandet må man vente i minimum 24 timer før man reiser over grensen til Norge igjen.

Tagger
Vis mer

Relaterte artikler

Close