Bok: Of Dogs and Men

I februar 1994 forlot de siste trekk­hundene Antarktis for godt. Etter over 50 år med tjeneste i British Antarctic Survey (BAS) ble de gradvis og motvillig erstattet av snøskutere og beltevogner. Miljøhensyn og bekymring for at hundene kunne introdusere sykdommer og overføre smitte til sel og annet dyreliv, satte en stopper for hundenes fremtid i Antarktis. 

FRA ARKIVET: Tidligere publisert i Hundekjøring nr. 1 2009. Av Arild Stangenes

Boken «Of Dogs and Men» beskriver tiden fra 1944 og frem til de siste hundene forlot BAS og Antarktis i 1994. Den beskriver på en morsom og spennende måte livet og personlighetene til de hardtarbeidende hundene og hundekjørerne som tjeneste­gjorde i BAS. Boken inneholder dramatiske historier fra ekspedisjoner, morsomme og triste hverdagshendelser samt kapitler om oppdrett og utvelgelse, ernæring, trening og utstyr.  

Boken er både velskrevet og humoristisk, slik bare briter får til. «Of Dogs and Men» er rikt illustrert med fantastiske bilder.

Denne boken anbefales for alle trekkhundinteresserte, spesielt til de som trives utenom preparerte løper og varme fjellstuer. Her vil du få et nostalgisk og historisk tilbakeblikk på en periode i antarktis der menn var menn, og hunder fortsatt hadde skikkelig pels. Boken er skrevet av Kevin Walton og Rick Atkinson, begge med erfaring fra BAS. Kevin Walton jobbet med feltarbeid i Antarktis i 1945-1948, og innehar en rekke høye utmerkelser for sitt arbeid. Han er også forfatter av «Two years in the Antartic» (Knell press 1983)

Rick Atkinson jobbet som feltassistent og hundekjører i Antarktis på midten av 70-tallet. Etter dette tilbragte han 10 år som hundekjører i Alaska. Atkinson er første brite som har fullført både Iditarod og Yukon Quest.

Boken ble første gang utgitt i 1996, nytt opplag i 2008.
kan bestilles fra The Steading Workshop Book Shop på: 
www.tswpublishing.co.uk

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Sjekk også

Close
Close