Bok: Pack Goat

Det skjer ikke ofte, men en gang i blant støter man på miljøer som kanskje må jobbe enda hardere med å bli akseptert enn det hundekjørere gjør. De som kløver med geit, for eksempel.

FRA ARKIVET: Publisert i Hundekjøring nr. 1 2009. Av Bjørn Gabrielsen

John Mioczynski jobbet med å bringe forsyninger til forskere i områder der det ikke var tillatt å bruke motoriserte transportmidler. Men de fleste dyrene han brukte, hester, esler og llamaer, hadde hver sine ulemper. Hestene er redde for alt, eslene jobbet bare når de ville og llamaene hadde usle personligheter. Men så begynte Mioczynski med pakkgeiter, og en helt ny gren innenfor dyretransporten ble født.Tenk over det: Geitene jakter ikke på andre dyr, de kan gå løs mesteparten av tiden, de finner maten sin selv og slår man leir holder de seg i nærheten. Man kan få fersk melk underveis, og siden man ikke bruker bukker trenger man aldri tenke på tjuvparring. 

Mioczynski skrev boken «Pack Goat», og for en hundekjører er det et rørende gjensyn med fortellinger om vennskap mellom dyr og menneske, om nødvendigheten av riktig fôring og jevn trening, samt skildringer av naturopplevelser som ville vært umulige hvis man skulle bære med seg alt pikk­pakk selv. Gjør et søk på «goat packing» og se en ny verden åpne seg. Når du ler som hardest vet du akkurat hvordan de tenker om deg, dine slektninger og dine naboer. Det kan være sunt. 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Sjekk også

Close
Close