Film: Hundekjøring fra Sveits

Sveitseren Emil Inauen er tidligere klatrer, men siden 1996 profesjonell hundekjører, BEWE-sledebygger, og siden 2009 bosatt i Norge. 

FRA ARKIVET: Publisert i Hundekjøring nr. 4 2009. Av Monica Celius

DVD-en «That’s Mushing» er først og fremst en dokumentar om Inauens 2008-sesong, om hans suksess som nummer to i La Grande Odyssée, og nedturen da han måtte bryte under Finnmarksløpet begrenset klasse. Slike dokumentarer pleier vanligvis å handle om vinnerne, men her møter vi også en ærlig taper, det er sympatisk og interessevekkende. 

DVD-en kretser i starten mye rundt Inauens hundehold. Hvordan han sosialiserer flokken, at hundene er en del av familien, og han forklarer hvorfor han foretrekker de rolige fremfor de mer energiske. Her er det mange gode tips for hvordan et «nært» hundehold kan fungere, selv om man har en stor kennel. 

Filmen vil kanskje være mest interessant for den som ikke allerede selv er hundekjører, men som er nysgjerrig på sporten og dens utøvere.

Mot slutten møter vi også Emils kone Barbara, som gradvis er blitt mannens hundekjørerkollega, og deltar på Finnmarksløpet. Her ligger det en spennende historie vi gjerne skulle hørt mer om. Kanskje på neste DVD?

Selskapet Grand Nord Films har også andre hundekjørerfilmer, blant annet dokumentarer fra La Grande Odyssée. Se www.grandnordfilms.com.

For mer om Emil Inauen, se www.onelements.ch.

«That’s Mushing»
Regi: Tribaut Branquart.
Musikk: Matti Paalanen.
Grand Nord Films, 2009.
65 minutter.
Engelsk.
Tekstet.


 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Sjekk også

Close
Close