Film: Snow Buddies: Valpene i Alaska

Hvis du som meg er en «sucker» for dyr med menneskestemmer, eller har barn som synes slikt er festlig, vil kanskje DVD-en «Snow Buddies: Valpene i Alaska» falle i smak. 

FRA ARKIVET: Publisert i Hundekjøring nr 1 2009. Av Monica Celius

Filmen er Disneys andre film om de fem golden retriver-valpene som stadig er på eventyr. Denne gangen blir de ved en feiltagelse fanget i en isboks som skal med fly til Alaska, og vips! der møter de en liten gutt med en huskyvalp, som drømmer om et spann og et løp. Faren vil ikke at sønnen skal kjøre slede på grunn av en trist episode hvor familiens forrige spann druknet da de gikk gjennom isen. Jada, det er ond mann med, og vi møter også en gammel mentor (en stor malamute som har en eller annen magisk forbindelse med nordlyset – ikke spør). I skjul trener den unge gutten, huskyvalpen og de fem retrivervalpene til det store sledehundløpet.

Og det går som forventet i Disney-oppskriften. Den onde får smake egen pisk, de små, gule sjarmtrollene får utfolde sine særegne personligheter, og alle mødre og fedre i filmen er fulle av kjærlighet og irriterende fornuftige. 

Fakta:
«Snow Buddies: Valpene i Alaska»
Disney DVD, 2008.
Familiefilm. 1 time 24 minutter.
Ekstramateriell: Blant annet «Dogumentary» hvor valpene intervjuer skuespillerne.

Hvis du blir skikkelig hekta, finnes også:
«Air Buddies» (2006)
«Santa Buddies» (2009)
«Space Buddies» (2009)
«Spooky Buddies» (2011)
«Treasure Buddies» (2012)

 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Sjekk også

Close
Close