Hundekjørings NORGESRANKING

Bladet Hundekjøring lanserer selveste Norgesrankingen –– en rangering av alle konkurrerende hundekjørere, innenfor langdistanse i Norge. På sikt håper vi at det også vil være mulig å utvikle en Norgesranking for mellomdistanse, sprint, nordisk stil og barmark. 

 

Vår målsetning er at Norgesrankingen skal bli et godt verktøy for kjørere, løpsarrangører, sponsorer og journalister. I tillegg regner vi med at publikum, venner og familie vil synes det er morsomt å følge med «sine» kjørere på listene. 

Rankinger er et system som de fleste forstår, selv om man ikke er veldig involvert i en sport, og kanskje kan Norgesrankingen ha en funksjon som døråpner til en aktivitet som for mange virker noe utilgjengelig.

Norgesrankingen handler ikke bare om de på toppen. Hvordan klubber gjør det samlet, eller seg i mellom, eller hvordan man ligger an i forhold til naboen, kan være vel så interessant for mange. For den enkelte vil det være spennende å se hvor mange plasser man beveger seg fra år til år. For de litt mindre løpene, kan Norgesrankingen forhåpentligvis føre til flere deltagere.

Norgesrankingen er utviklet av bladet Hundekjøring & firbeint friluftsliv, i samarbeid med Kjetil Prestesæter i Webmesteren.no.

Hvordan bruke Norgesrankingen

Systemet er meget enkelt og brukervennlig. Du velger hvilket løp (eller Alle), hvilket år (eller Alle) og hvilken klasse du ønsker å se, og trykker deretter på «Vis rankingliste». Da vises en fullstendig rangert oversikt på alle kjørerne som har fullført de valgte løpene de valgte årene.

Hvis du ønsker å se en kjørers historikk, trykker du bare på navnet, og en oversikt over fullførte løp, plasseringer og poeng vil komme opp i et eget vindu.

Utregningen

Enkelt forklart er utregningen basert på at lange løp og løp med mange deltagere, gir mest poeng. Man får poeng for å fullføre –– deltagerpoeng –– og man får ekstrapoeng for god plassering –– plasseringspoeng.

Det er den beste fjerdedelen av deltakerne som får plasseringspoeng, i en stigende kurve som skiller mer mellom plasseringene jo nærmere førsteplassen du kommer.

Poengene i åpen klasse og begrenset klasse er ikke sammenlignbare. Dette er to klasser som er beregnet hver for seg. I åpen klasse er poengsummene høyere når løpene er lengre.

Norgesrankingen finner du her.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close