Hundekjørings T-skjorter

Nå har vi endelig fått inn en ny ladning med Hundekjørings eminente T-skjorter. Men skal du sikre deg en av disse Limited Edition-skjortene, må du være rask.

 

Av: John Harald Knutsson og Monica Celius. Foto: John Harald Knutsson

Verdens mest anvendte plagg, ved siden av undiken, må vel være T-skjorten. Vi har alle våre favorittskjorter, som knapt er innom klesskapet mellom hver vask og som er så slitt at de snart er gjennomsiktige. Den fra Alaska-turen i 1996, den fra Finnmarksløpet i 2006 eller den relativt nye fra turen til Fannaråken i 2011. De blir bare bedre med årene, inntil man motvillig må innse at de er brukt opp. 

T-skjorter er identitetsmarkører som man bruker for å si noe om hvem man er. Snowboarder, hundekjører, rally­entusiast, fotballfan, motorsyklist, bonde eller hipster.­ Men hva koster egentlig en T-skjorte?

En tilsynelatende ordinær T-skjorte fra Levi’s kan koste, tre-, fire- eller oppunder femhundre kroner. Andre merker koster enda mer. Svenske Hennes & Mauritz selger skjorter til under femtilappen og nekter å oppgi hvor eller hvordan de produseres, men det svenske dokumentarprogrammet­ Kalla Fakta avslørte i 2012 at arbeidere som syr for H&M i Kambodsja tjener så lite som to kroner i timen. Når så et fabrikkompleks i Bangladesh,­ som syr for bl.a. Zara, Benetton og Gap, kollapser og 1100 mennesker blir drept blir bismaken av billige klær ganske kjip. 

Hundekjøring har laget en serie Limited Edition-skjorter og bruker American Apparel som leverandør av disse. De er sydd i Los Angeles og fabrikken forholder seg til strenge regler om anstendig minstelønn og rettigheter for arbeiderne. Vi skulle gjerne brukt billigere skjorter produsert­ i lavkostland, men så lenge det ikke er mulig å få garantier om anstendige arbeidsforhold velger vi heller å betale litt ekstra. Det må også legges til at kvaliteten på American Apparels produkter er vannvittig bra.

Skjortene finnes i fargene rød eller gul i damemodell, som er ganske normale i størrelsene. Str S, M og L. 

Og herremodell i fargene grønn eller grå/blå. Disse er litt store i størrelsene. Str. S, M, L, XL og XXL.

Våre skjorter koster kroner 299, men vi slår av kroner­ 99 for abonnenter. Om du ikke er abonnent får du spesialtilbud på abonnement inkl. skjorte for kroner 650. Send oss en epost på post@hundekjoring.no med dine ønsker.

Vi har ikke så mange, så her blir det førstemann til mølla.


Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Sjekk også

Close
Close