DVD: Barn får hjelp til å tolke hunden

En engelsk undersøkelse viser at så mange som halvparten av alle barn vil bli bitt av en hund. Nå kan små barn helt ned i treårsalderen få hjelp til å tolke hunden, via en DVD.

Barn under syv år har høyest risiko for å bli bitt av hund. Forskere har funnet ut at grunnen er at små barn tolker blotting av tenner som et hundesmil, og at de derfor nærmer seg hunden når den knurrer, melder BBC News.

Lincoln University har laget en interaktiv DVD som skal lære barn helt ned i treårsalderen hvordan man kan lese en hund.

DVD-en, «Blue Dog», viser typiske situasjoner hvor en hund kan føle seg truet og reagere aggressivt, for eksempel ved siden av matskåla eller hvis den blir dyttet ned fra sofaen. Barna som spiller «Blue Dog» får valg i de forskjellige situasjonene og blir vist hva som er trygt og utrygt.

Dr. Meints, som har jobbet med prosjektet, sier at barna lærer fort hvoran de skal unngå situasjoner som for eksempel å kysse hunden mens den sover. 

Selv om alvorlige angrep fra hund er relativt sjeldne – spesielt der barn er involvert – kan selv et lite bitt forårsake arr og angst. 

«Blue Dog» er nå tilgjengelig i Norge og heter Hunden Blå. DVD-en er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kennelklubb og Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Sjekk også

Close
Close