Nummer 1 2013 – Trives i tet

Her er noen av sakene i nr 1 2013: Femundløpet i bilder. Femundløpet – vinnerne. Sangen på sporet. Lena Boysen Hillestad: Helt Konge. Hvorfor hunder ikke tåler sjokolade. Utstyrstips og -tester. Finnmarksløpet kjører på. Som turist langs Finnmarksløpet. Løpsrapporter. Intervju med Aliy Zirkle og Allen Moore. Rankingprofil: Geir Wang. Påsketur på Svalbard. Sett på Facebook. Musikkquiz.

Fra lederen «Smil til kamera»

I skrivende stund kan det se ut til at Finnmarks-løpet igjen går mot ny deltagerrekord. At vi blir flere, at Hundekjøring blir mer populært og mediene mer interessert, betyr at vi får flere blikk på oss. Noen av disse ser på sporten med ublide øyne. Mye av grunnen er nok kunnskapsløshet og fordommer, men vi kan likevel ikke bare avfeie all kritikk med dette. Antagelig må vi tilpasse oss den nye virkeligheten ved å godta forandringer mange egentlig ikke synes er hensiktsmessig, rett og slett for ikke å få publikum mot oss. Den amerikanske hundekjøreren Jeff King mener blant annet at det vil være riktig at en kjører som mister en hund under et løp, bør diskvalifiseres. Ikke for å markere skyld, men fordi det er det riktige å gjøre når en i teamet dør, og er hva publikum forventer, mener han.

Finnmarksløpet har tatt tak i kritikken fra i fjor og innfører fra i år noen nye rutiner for å ivareta hundevelferden. Kanskje var den allerede godt nok ivare-tatt, eller kanskje bør den bli enda bedre i kommende år. Men disse endringen er uansett sunne for vårt omdømme utad. 

Siden vi er midt i sesongen handler det mye om løp i denne utgaven. Men synge på sleden, det kan vi gjøre året rundt. 

 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close