Nummer 1 2015: Sigrid Ekran bygger på tillit

Her er noen av sakene i denne utgavene: Hamar Hundekjørerfestival. Intervju: Sigrid Ekran. IFSS Europeisk barmarkmesterskap 2014. Trening del 2: Å gjenvinne gløden. Firbent eventyr i Huldreheimen. Løp med fellesstart. Nyvinninger i Femundløpet. Hundehelse: Vaksinering mot kennelhoste.

 

En god hundekjører har tillit

I denne første utgaven i 2015 har vi snakket med Sigrid Ekran om det å bygge tillit til hundene. Nå, midt i løpssesongen, kan det være på sin plass å minne om vårt ansvar. Med startnummer på brystet kan det være lett å miste sitt vanlige gangsyn. Men skal du gjøre det godt i løp og samtidig beholde din verdighet og hundenes tillit til deg, må du behandle dine firbeinte venner med respekt og omsorg. Også redaktøren tar opp teamet om tillit i sin faste spalte. 

Jan Vidar Dahle fortsetter serien om trening, og denne gangen er det vi som står bak bikkjene som skal til pers. Er du i god form selv, blir du en bedre hundekjørere, er det uomtvistelige faktum. Dahle har oppskriften for den mest effektive treningen.

Løpssesongen er godt i gang, og Helen Lundberg gir oss rapporter fra to konkurranser: EM i barmark og Hamar Hundekjørerfestival. Mens andre er mer opptatt av turlivet med hundene. To jenter dro på førstereistur i Huldreheimen, og kom nyfrelste tilbake.

I denne utgaven takker Jens Petter Toldnær for seg i spalten Red Lantern. Men han vil heldigvis fremdeles være fast bidragsyter i Hundekjøring. Vi takker ham for mange morsomme leseropplevelser og snurrige sideblikk på livet med hundene.

RED.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close