Nummer 2 2014: På liv og død i Iditarod

I denne utgaven har finner du blant annet artikler fra noen av de største løpene i vinter: Iditarod, Finnmarksløpet, Femundløpet og Norway-Trail. Vi har intervju med nordiskkjører Jørgen Mæland og rankingprofilen er Roar Kvilvang. Vi ser nærmer på Giardia-problematikken, og hva som egentlig anbefales av forbygging og behandling.

Utgavens leder:

Hundekjøreråret det var så bratt

Dette er et nummer pakket med løpsstoff, og slik må det gjerne være like etter at støvet har lagt seg. Av alle bildene å dømme, har det vært en sesong med mange smil til tross for utfordrende treningsforhold, varierende løypekvalitet, mye vær og enkelte sykdommer. Men sett i forhold til hva som møtte kjørerne i Iditarod dette året, skal vi ikke klage her på berget. Marit Beate Kasin var i Alaska som tilskuer, og hennes beretning tar pulsen på tidenes mest utfordrende utgave av verdens lengste hundeløp.

Inge Bugge Knudsen har tatt en prat med Jørgen Mæland, om alt fra trening, fôring, valg av hunder- og utviklingen i nordisk stil. Mæland har konkurrert i mange år og har interessante innspill til hva som skal til for å øke rekrutteringen til nordisk.

Giardia har rammet ekstra hardt i år, med den milde og våte vinteren. Enkelte kenneler har slitt med å bli kvitt den plagsomme parasitten. Våre faste veterinærer tar for seg hva Giardia er, symptomer, hvordan stille diagnosen og behandling- og hygienetiltak. Men lengre sør i Europa behandler de annerledes enn her i Norge, viser det seg. 

Og har du ikke lyst til å lese, kan du bare se og nyte. I denne utgaven er det usedvanlig mange gode bilder fra svært dyktige fotografer.

red

 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close