Nummer 2 2015: Femundløpet

I denne utgaven har vi flere saker fra Femundløpet, blant annet en følelsesladet reportasje av Christine Karijord, som startet løpet. Vi har også saker fra andre løp: NM på Gåsbu, Gausdal maraton. Vi fortsetter intervju-rekken i ildsjelen-serien: denne gangen snakker vi med Stine Oppegaard. Pluss våre vanlige spalter og en et knippe annet småsnacks.

 

Utgavens leder:

Vinden ble vinneren

Femundløpet 2015 var det året vinden vant, skriver Christine Karijord, som deltok på Femund-400. I reportasjen «Når livet handler om meter per sekund» beskriver hun sterke krefter og følelser. For mange ble nok Femundløpet ekstra følelsesladet i år. Å måtte bryte et løp man har satset mot i lang tid blir uungåelig et antiklimaks. 

Femundløpet fikk kritikk for å avlyse løpet, men også for at de hadde latt folk starte, og for å ikke avbryte tidligere. I saken «– Femund-løpet er ekstremsport» forklarer John Harald Knutsson noe av bakgrunnen for vurderingene og avgjørelsene. Et av hans hovedpoenger er at målet ikke kan være å fjerne all risiko fra sporten. Da vil den dø.

Men selv om løpet ble amputert klarte som vanlig en rekke dyktige fotografer å fange stemningen og dramatikken. Vi var så heldige å ha Steinar Wall og Tine Dalvang på sporet.

Det har også blitt avholdt andre løp de siste månedene. NM i sprint og mellomdistanse ble et vellykket arrangement på Gåsbu, og Gausdal maraton testet i år en ny variant av løpet, med en distanse på 300 kilometer. Tøff satsing så tidlig i sesongen.

Når dette bladet kommer ut starter Finnmarksløpet, og med det VM i langdistanse. For svært mange blir det årets høydepunkt. Vi håper de slipper å møte en «Ole».

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close