Nummer 2 2016 – Sittesleder: Fordeler og ulemper

Utgavens innhold: Spann & samliv: Det nye livet. Sleder: Å sitte, eller ikke sitte. Endringer i Finnmarksløpet. Hva utstyret vårt er laget av. Hundehelse: Alaska husky-sykdommen. Frykt og glede i Femundsmarka. Femundløpet: Intervju med Petter Jahnsen. Femundløpet: Intervju med Lasse Austgarden. Femundløpet ser nye muligheter. Massasje til atletene. Produktomtaler, tester og utstyrstips. Vildmarksracet: Uten rasisme og stress. Hundehelse: Livmorbetennelse. Når sine mål med stahet, vilje og mot. Hvordan takle streng kulde. Helt på vidda. Monica mot mål: Farvel til frykt og tvang. I fri dressur: En reise på 500 kilometer starter også med ett skritt. Quiz.

 

Utgavens leder

Løp på flere måter – og noe helt annet

Nå er det løpssesong og det er vanskelig å unngå at de fleste sakene i denne utgaven omhandler løp på en eller annen måte. Vi har vært på Vildmarksracet i Sverige, et løp som har målsetning å være upretensiøst og hyggelig.

Og vi har selvfølgelig saker fra Femundløpet. Inge Bugge Knudsen kjørte løpet i år, og i saken «Frykt og glede i Femundsmarka» kan du lese en litt annerledes løpsrapport. Når dette skrives er det snart Finnmarks-løpet. Vi har tatt en prat med arrangøren om årets endringer

Det er ikke lett å arrangere store løp, og spesielt- Femundløpet- har og har hatt noen utfordringer. Styreleder Thomas Breen redegjør for situasjonen i saken «Femundløpet ser nye muligheter».- Vi har også tatt en prat med vinneren av Femund600, Petter Jahnsen, og vinneren- av Femund400, Lasse Austgarden.

Men alt handler ikke om løp. Vi har to viktige helsesaker denne gangen; én om AHE og én om livmorbetennelse.

To fagmenn øser av sin kunnskap på hver sin måte: I sledesaken skrevet av Snorre Næss, kan du lære om fordeler og ulemper med sittesleder. I Jan Reinertsens sak om tau og liner redegjør han for typer, kvalitet og bruk, samt at her kan du lære deg en ny knute.

Vi har en sak, med tips og råd, om hvordan takle streng kulde, intervju med en relativt fersk hundekjører, foruten våre faste spalter.

red

Tagger
Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close