Nummer 3 2012 – Finnmarksløpet

Hundekjøring nr. 3 2012: Inger-Marie Haalands beretning fra vinnerløpet. Intervju med Katy Meier. Gallerier. Samtale med Cesar Millan. Om å konkurrere med hund, blant annet.

Fra lederen:

«Konkurranser kan gjøre de rareste ting med et helt normalt og oppegående menneske. Det å få et nummer på brystet kan føre til at gangsyn og fornuft forsvinner. Men vi hundekjørere kan ikke tillate oss slikt. Vi har ikke bare ansvar for oss selv, vi skal først og fremt ta vare på dyra våre, og det ofte under ekstreme værforhold, heftige fysiske påkjenninger og mangel på søvn. Da gjelder det å være klar i toppen. Derfor er det viktig at vi stadig minner hverandre på dette ansvaret. Det vil blant annet si å diskutere hva som er til det beste for hundene, og hele tiden være åpne for justeringer og revurderinger.

Etter Finnmarksløpet i år blusset det opp en debatt internt i miljøet, hvor det blant annet ble satt spørsmålstegn ved om hundene i de lengste løpene får nok hvile. Det er veldig bra. For så lenge vi tar opp disse aspektene til vurdering, er det mindre risiko for at vi begår overtramp. Vi har snakket med to i miljøet om ulike momenter ved det å konkurrere i langdistanse hundekjøring, og håper med det at debatten fortsetter.

En annen debatt som blusser, er Cesar Millans hundetreningsmetoder. Vi tok en prat med den kontroversielle mannen sist han besøkte Norge. 

Selv har redaktøren deltatt på Finnmarks-løpet i år, og det ble en opplevelse langt mer begivenhetsrikt- enn planlagt. Mer om det i spalten Monica mot mål.»

 

For flere bilder fra Finnmarksløpet, se Hundekjørings Facebookside.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close