Nummer 3 2013 – Turid Rugaas om ro, respekt og romslighet

Vi har intervjuet Turid Rugaas – dronninga av dempende signaler. Og hun har klare og kontroversielle meninger om hvordan vi bør forholde oss til hundene. Andre høydepunkter: Hunder som spiser gress, av Lise von Krogh. Hundekjøring i midnattsol, av Øyvind Nordahl Næss og Arne Liaklev. Utfordrer til etikkstafett, av Inger-Marie Haaland.

Utgavens leder:

Fornuft og følelser

Vi har vært på besøk hos Turid Rugaas – en tydelig- stemme innenfor hundetreningen. Hun har i mange år jobbet for en mer human tilnærming- til hunde-hold, og hun mener at vi i stor grad bør menneskeliggjøre hundene – erkjenne og respektere- at de har følelser, akkurat- som oss. Hun er også av den oppfatning- at mange hunder- blir tvunget inn i ekstremt- stressende situasjoner – som for eksempel- hunde-kjøring – som kan være skadelig for dem på lang sikt.

Vi gir oss ikke med etikkspørsmålene. Nå tar vi det enda ett skritt videre. I samarbeid med Inger-Marie Haaland starter vi fra og med denne utgaven en etikkstafett hvor hundekjørere utfordrer- hverandre til å bringe de vanskelige spørsmålene og dilemmaene innenfor- lang-distanse, på banen. Kanskje kan dette arbeidet til slutt resultere i en «Håndbok for hunde-kjørere».

For dem som ikke gidder å tenke på stress eller etiske problemstillinger akkurat nå, kan vi anbefale- saken om hundekjøring i midnattsol på Varangerhalvøya. Her er det mye godt for øye og sinn. Det er bare å nyte.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close