Nummer 3 2014: Landet på langs med hund

I denne utgaven kan du møte tre turfølger som har gått Norge på langs med hund. Vi har også et langt intervju med Joar Leifseth Ulsom, både før og etter årets Iditarod.

Fra nummerets leder

Ta turen med hunden

Turopplevelsen kan bli ekstraordinær god med en firbeint venn ved din side. Inge Bugge Knudsen har snakket med tre Norge på langs-farerere som bevisst valgte å gjøre turen i selskap og samarbeid med hund. De forklarer hvorfor, og gir gode råd til andre som vurderer lignende langtur. Fôring, stell og forventning om progresjon er essensielle elementer i turplanleggingen. Fleksibilitet og å være forut for potensielle skader er viktige faktorer underveis. Men at det er verdt de ekstra hensynene, er alle tre enige om. 

Joer Leifseth Ulsom kom inn som nummer fire i årets ekstrem-versjon av Iditarod. Det er en fantastisk prestasjon. Catrine Hole og Hans Petter Sørensen intervjuet Ulsom før og etter løpet. De beskriver en målrettet hundekjører med beina på jorda. Men årets løp fikk Ulsom til å forandre planene for neste år – han vil prøve en gang til. 

Bladet Hundekjøring tar en liten sommerpause, men vi kommer sterkt tilbake til høsten. I mellomtiden kan du kose deg med flere gode saker i denne utgaven, lese artikler på våre nettsider, eller dra på tur med pakket kløv og lange tunger.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close