Nummer 4 2014: Familieportretter

Noe av innholdet i denne utgaven: Grønland på kryss og tvers. Familieportretter sommeren 2014. Program for Hakadalseminaret. Utholdenhetstrening, del 1. Utstyrsomtale: Tentipi Lavvo. Intervju: Petter Swift. Hundeernæring: Turbohunder. Klipping av ulveklør. Resultater fotokonkurransen. Hundehelse: Tannfrakturer hos hund.

 

Utgavens leder

En tursommer er over

Johanne Sundby og Terje Dietrichson har vært på Grønland, og det var med et ekstra blikk til hundene de reiste rundt. Opplevelsene har de delt med oss, og kanskje er ikke forholdene så dårlig for alle Grønlands hunder som det vi har hørt om gjennom så mange år. Men fangstkulturen er det ikke så mye igjen av.

Fotograf Štepán Hon er ofte i Norge i forbindelse med de store løpene. I år tok han turen også på sommeren, og benyttet anledningen til å besøke flere hundekjørerhjem. Resultatet er blitt en flott serie med familieportretter. Avslappede konkurransekjørere og deres hunder midt mellom to sesonger.

For et blad med både friluftsinteresserte hundemennesker og seriøse konkurransekjørere som lesere, er det ikke bestandig så lett å tilfredsstille alle i hvert nummer. Og spesielt kan det være en utfordring å grave fram den ekstra fagkunnskapen vi vet de erfarne setter pris på. I denne utgaven starter Jan Vidar Dahle en ny serie om utholdenhetstrening, og da snakker vi om et fagfelt de med vitebehov bare kan meske seg i. Og for dem som stadig søker ny inspirasjon og input, er Hakadalseminaret rett rundt hjørnet, med bladet som en av motorene bak festen lørdag kveld. Vi sees!

red


Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close