Nummer 4 2012 – Ett år som ferskinger

To relativt ferske hundekjørere med glimt i øyet. Vi har fulgt  Jon Sigmundstad og Helene Gran Øverli en hel sesong. Les om deres tabber, oppturer, løp og forventninger.

I dette nummeret starter Ralph Johannessen og Inger Marie Haaland med fast spalte, hvor de deler av sin kunnskap, erfaringer og meninger. Først ut er Ralph som skriver om etikk og langdistanse.

Å ha hunder i gårder på platting er trygt, renslig og hyggelig. I artikkelen «Hvordan bygge en platting, trinn for trinn» får du oppskriften og masse tips. Saken er skrevet sammen med hundekjører og snekker Kenneth Dåbakk.

Jan Reinertsen er for en institusjon å regne i brukshundsammenheng. I år har han 30-årsjubileum som håndverker av utstyr til hund. Vi har tatt oss en tur til det den kobinerte butikken/verkstedet på Harestua. Fotoene til denne saken er tatt av Marte Stensland Jørgensen.

Gir råmelk friskere hunder? Ernæringsfysiolog og hundekjører Lise von Krogh gir svar, med utgangspunkt i et foredrag holdt av Arleigh Reynolds, veterinær, sprintkjører og ekspert på ernæring på hund. I den sammenheng har vi også lagt ut en tidliger publisert sak om Hege Ingebrigtsen og Per Sverre Simonsens erfaringer med bruk av råmelk.

Joer Leifseth Ulsom er Norges «ukjente» hundekjører som stadig er med på spennende løp og prosjekter. Nå satser han mot Iditarod.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close